понеділок, 14 червня 2021 08:08

Байден розповів, чого чекає від переговорів із Путіним

Байден розповів, чого чекає від переговорів із Путіним
Немає гарантії, що такі лідери як Путін, змінять свою поведінку. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден на переговорах із російським лідером Володимиром Путіним спробує використати слабкості РФ.

Зараз відносини між США та Росією знаходяться на найгіршому рівні за багато років, заявив він журналістам по завершенню саміту G7 у британському графстві Корнуолл, повідомляє CNN. До "їхніх власних дилем" Байден відніс економіку, пандемію коронавірусу, а також ситуацію в Сирії та Лівії.

"Є моменти, щодо яких я не повинен починати переговори у публічній площині. Росія причетна до дій, які, на нашу думку, суперечать міжнародним нормам. Але вони також втрутились у деякі реальні проблеми, які їм буде важко прожувати", - сказав президент США.

За його словами, немає гарантії, що такі лідери як Путін, змінять свою поведінку. На питання, чому Путін досі не зробив цього після санкцій США проти Росії, Байден відповів:

"Я не буду багато говорити про це, тому що маю спочатку сісти з ним за стіл переговорів. Автократи мають надзвичайно велику владу, і вони не зобов'язуються відповідати перед громадськістю. Справа в тому, що цілком може бути, якщо я відповім так, як я це зроблю, це його не переконає, і він продовжуватиме робити те ж саме. Дозвольте мені чітко прояснити, я вважаю, що Путін правий, це найнижча точка у відносинах, і все залежить від того, як він реагує на виконання міжнародних норм", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден із Путіним все одно будуть говорити про Україну

Президент США Джо Байден і глава РФ Володимир Путін зустрінуться 16 червня на швейцарській віллі у Женеві. Глави держав обговорюватимуть втручання росіян в американські вибори, російські кібератаки, порушення прав людини в Росії та агресію РФ проти України.

У Білому домі не розраховують на значні результати від цієї зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Байден розповів, чого чекає від переговорів із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути