четвер, 17 червня 2021 07:25

Байден та Путін обмінялись подарунками. Чим завершилась зустріч лідерів

Байден та Путін обмінялись подарунками. Чим завершилась зустріч лідерів
Байден та Путін зробили один одному подарунки. Фото: Reuters

Президенти Росії Володимир Путін та США Джо Байден обмінялися подарунками. Путін отримав окуляри-авіатори від Randolph. В Адміністрації США наголосили, що компанія з 1978 року займається виробництвом спеціальних окулярів, які призначені для пілотів-винищувачів. З цього часу Randolph USA забезпечує американських військових і союзників по НАТО "високоякісними й надійними авіаторами".

До окулярів має ще кришталеву статуетку бізона, який визнаний національним ссавцем, що представляє силу, єдність і стійкість США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна - 18, у Байдена - 45: на яких кортежах президенти приїхали до Женеви

Натомість Путін Байдену подарував письмовий набір з хохломським розписом "Москва".

У середу на віллі Ла Гранж у Женеві зустрілися президенти США і Росії. Понад 4 год. Джо Байден і Володимир Путін шукали спільну мову. За підсумками - розійшлися в оцінках. Лідер США заявив, що справжній результат зустрічі покажуть найближчі 3-6-12 місяців. Але не сказав, що стане маркером. Путін заявив: з багатьох питань погляди президентів не збіглися, але теж - без уточнень.

Все про головну подію вчорашнього дня:

Президент США сказав, що Росія не повинна диктувати світу порядок денний. Він також заявив, що попередив Росію: якщо Кремль не припинить кібератаки на США, то Вашингтон завдасть удару у відповідь. Щоб уникнути такої війни, президент США представив Путіну 16 інфраструктурних секторів, на які не можна нападати. І попередив: оскільки економіка РФ перебуває в кризі, холодна війна Кремлю точно не потрібна. Байден також пригрозив руйнівними наслідками в разі смерті Олексія Навального.

І сказав Путіну, що США будуть непохитно підтримувати Україну. Також домовилися про взаємне повернення послів. Обговорювали і вступ України в НАТО.

Путін на пресконференції на всі питання відповідав ухильно: в черговий раз заперечував агресію Росії проти України,заперечував хакерські атаки Росії на США; виправдовував обмеження російської опозиції; а на звинувачення в порушенні прав людини перекладав стрілки на Америку, нагадуючи про Гуантанамо і штурм Капітолію.

Зараз ви читаєте новину «Байден та Путін обмінялись подарунками. Чим завершилась зустріч лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути