вівторок, 13 квітня 2021 15:19

Азербайджан зробив заяву щодо Вірменії

Азербайджан зробив заяву щодо Вірменії
Азербайджан готовий укласти мирну угоду з Вірменією. Фото: pixabay.com

Після війни в Нагірному Карабаху азербайджанська сторона не має територіальних претензій до Вірменії. Баку вважає вірмен, які проживають на підконтрольних російським миротворцям територіях, своїми громадянами.

Азербайджан готовий укласти мирну угоду з Вірменією по Карабаху, заявив президент країни Ільхам Алієв, передає haqqin.az.

"Ми пам'ятатимемо нашу історію, але ми не маємо жодних територіальних претензій до будь-яких країн, зокрема Вірменії. Я вже говорив, що ми готові підписати мирну угоду. Але ми не бачимо відповідних кроків від Єревана. Навпаки, від прем'єр-міністра Вірменії звучать агресивні заяви", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пашинян розповів, коли піде у відставку

Улітку 2020 року загострився конфлікт в районі Нагірного Карабаху між Азербайджаном та Вірменією. Наприкінці вересня в регіоні почалися масштабні бойові дії. Вони тривали з 27 вересня по 9 листопада. Прем'єр Вірменії та президенти Азербайджану й Росії 9 листопада підписали договір про повне припинення вогню в Нагірному Карабаху з 10 листопада.

Згідно з цим документом, війська Азербайджану та Вірменії залишаються на займаних ними позиціях. Баку отримав контроль над 3 районами в регіоні - Агдамському на сході й Кельбаджарському і Лачинському на заході. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Карабах з Вірменією, були розміщені російські миротворці.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан зробив заяву щодо Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути