Ексклюзиви
субота, 19 грудня 2020 05:13

Війна в Нагірному Карабасі: в Вірменії розпочався національний траур

Війна в Нагірному Карабасі: в Вірменії розпочався національний траур
В Вірменії траур по Нагірному Карабаху. Фото: Українська правда

З 19 по 21 грудня в Вірменії оголошено днями загальнонаціональної жалоби за загиблими в ході бойових дій в Нагірному Карабасі.

В Єревані 19 грудня відбудеться скорботна хода від площі Республіки до військового кладовища "Ераблур". Її очолить прем'єр-міністр Нікол Пашинян, повідомляють місцеві ЗМІ.

Тим часом прихильники опозиції готуються пройти до "Ераблура" окремим ходом, який почнеться на площі Свободи. Лідери цього руху заявили, що не допустять участі прем'єр-міністра в траурних заходах. Вони звинувачують Пашиняна у втраті контролю над районами навколо Нагірного Карабаху, а також територіями в самому Карабасі

Вірменські влада заявляє про майже трьох тисяч загиблих в ході бойових дій в Нагірному Карабасі. Пошуки зниклих без вести йдуть в місцях бойових дій і прилеглих до них районах Джабраїл, Фізулі і Зангелан. Від дня припинення вогню в Нагірному Карабасі і прилеглих районах вже виявлено 969 тіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан і Вірменія почали обмін військовополоненими

Нагадаємо, влітку 2020 року загострився конфлікт в районі Нагірного Карабаху між Азербайджаном з одного боку, а також Вірменією і армією самопроголошеної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) - з іншого. В кінці вересня в регіоні почалися масштабні бойові дії. Вони тривали з 27 вересня по 9 листопада. Прем'єр Вірменії і президенти Азербайджану і Росії 9 листопада підписали договір про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі з 10 листопада.

Згідно з цим документом, війська Азербайджану і Вірменії залишаються на займаних ними позиціях. Баку отримав контроль над трьома районами в регіоні - Агдамському на сході і Кельбаджарському і Лачинському на заході. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Карабах з Вірменією, були розміщені російські миротворці. Транспортне сполучення в регіоні контролює Прикордонна служба ФСБ Росії.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Нагірному Карабасі: в Вірменії розпочався національний траур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути