вівторок, 01 листопада 2022 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Атака" на Чорноморський флот РФ: Кремль погрожує Великій Британії відповіддю

"Атака" на Чорноморський флот РФ: Кремль погрожує Великій Британії відповіддю
Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль думає над відповіддю Великій Британії за "теракт" в окупованому Севастополі. Фото: kremlin.ru

Росія не збирається залишати без відповіді нібито участь Великої Британії у "терактах" в Севастопольській бухті 29 жовтня.

Кремль саме думає над тим, якою саме ця відповідь має бути. Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков на брифінгу 1 листопада, передають росЗМІ.

Також він заявив про нібито причетність Сполученого Королівства до вибухів на "Північних потоках".

"Керівництво та координація операції з атаки Севастопольської бухти здійснювалася британськими консультантами. Також є дані, що Велика Британія має відношення до диверсії...терористичного акту щодо життєво важливої ​​енергетичної інфраструктури. Причому не російської, тут дуже важливо враховувати, міжнародної", – сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли приховати атаку на кораблі ‒ аналітики пояснили, навіщо росіяни палили шини у Севастополі

На його думку, "ця інформація має уважно всіма аналізуватися".

Росія сподівається, що попри "не дозвільне мовчання" європейських столиць, цей аналіз таки проведуть, сказав Пєсков.

"Такі дії не можна залишати просто так. Звичайно ж ми думатимемо над подальшими кроками. Безумовно. Без цього ніяк", – додав він.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі Чорноморського флоту Росії в акваторії Севастопольської бухти.

Пізніше російське міноборони назвало інцидент "терактом Збройних сил України", який ті нібито готували" під керівництвом британських фахівців".

Унаслідок атаки по російських кораблях у Севастополі знищено чи пошкоджено від трьох до 10 кораблів. Серед них кораблі – носії ракет "Калібр". Тепер ударна спроможність росіян з моря знизиться, заявили у військово-морських силах України.

Президент Росії Володимир Путін публічно заявив, що масований обстріл України 31 жовтня є "частково" відповіддю на підбиті кораблі Чорноморського флоту в Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «"Атака" на Чорноморський флот РФ: Кремль погрожує Великій Британії відповіддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути