субота, 29 жовтня 2022 15:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Севастополь: міноборони РФ звинуватило Україну в "теракті", у ЗСУ відповіли

Севастополь: міноборони РФ звинуватило Україну в "теракті", у ЗСУ відповіли
Такий вигляд має Севастополь 29 жовтня в загарбаному Росією Криму після "бавовни". Фото: t.me/NazarPrykhodkoPlus

Міністерство оборони Росії заявило, що під час вибухів в окупованому Севастополі вранці 29 жовтня отримали пошкодження морський тральник "Іван Голубець" та загородження в бухті Південній.

Російське командування назвало вибухи "терактом Збройних сил України", який нібито скоїли о 4:00. Про це повідомила пресслужба російського міноборони.

Як стверджують окупанти, для "теракту" ЗСУ залучили дев'ять безпілотників і сім автономних морських дронів.

При цьому у Москві переконують, що їхня протиповітряна оборона збила всі повітряні об'єкти. Там зауважили й те, що цей інцидент готували "українські військові під керівництвом британських фахівців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розказали, коли почнеться наступ ЗСУ на Крим

Реакція України на звинувачення окупантів

Українські військові поки що не мають офіційного підтвердження знищення кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації після "бавовни" в Севастопольській бухті.

Водночас вони не відкидають такої можливості, заявила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 29 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Офіційного підтвердження немає, але є розуміння, що при такому побоюванні "бойових комарів" і використання проти них агресивної системи протиповітряної оборони може бути абсолютно зворотна реакція. Коли по "комарах" б'ють С-300, наприклад, то ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують вони те, що насправді винне у створенні цієї ситуації", – сказала вона.

За її словами, невдалий пуск ракет ППО цілком може бути такою причиною.

"А офіційну інформацію ми отримаємо пізніше", – додала Гуменюк.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі в акваторії Севастопольської бухти. Водночас заявила, що атаки БПЛА начебто "відбивають судна ЧФ Росії" й "ніякі об'єкти не вражені". Окупанти казали, що "ситуація під контролем".

Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв назвав сьогоднішню "атаку" "наймасштабнішою від початку "спецоперації".

Звинувачення росіян у причетності України до "бавовни" в акваторії Севастопольської бухти в Оперативному командуванні "Південь" висміяли. Сказали, що до цього причетні "бойові комарі". Жодної офіційної інформації щодо цієї НП від українського Генштабу не надходило.

За непідтвердженою інформацією, під час "бавовни" у Севастопольській бухті зазнали пошкоджень кілька військових кораблів ЧФ РФ, а не один, як заявили окупанти. Навіть може бути пошкоджений фрегат, носій ракет "Кинджал" "Адмірал Макаров".

Зараз ви читаєте новину «Севастополь: міноборони РФ звинуватило Україну в "теракті", у ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути