субота, 30 грудня 2017 06:06

Архітектор створить небачений будинок із вантажних контейнерів
12

Автор: http://www.whitakerstudio.co.uk
  Такий вигляд має 3D-модель будинка. Він органічно вписується в ландшафт, вважає архітектор
Такий вигляд має 3D-модель будинка. Він органічно вписується в ландшафт, вважає архітектор

Британський архітектор Джеймс Уїтекер створює будинок незвичайної форми під назвою Joshua Tree Residence для американського кіно-продюсера.

Будівля буде знаходитися у національному парку Joshua Tree і органічно впишеться в довколишній кам'янистий пейзаж. Для її побудови Уїтекер планує використати вантажні контейнери. Будівля матиме кілька секретів, про які архітектор розповів у своєму блозі.

Спорудження будинку почнеться у 2018. Він буде знаходитися у Південно-каліфорнійські пустелі. Переплетені між собою транспортні контейнери розташуються у невеликій заглибині, вимитій дощовою водою.

Площа внутрішньої частини будинку – 200 м². Там знаходитимуться кухня, вітальня, їдальня та три спальні. Кожна з них наповнена природним освітленням та мебльована. Кожен контейнер розташується так, щоб його вікна забезпечували найкращий краєвид та освітлення. Енергію для будинку будуть виробляти сонячні батареї на даху гаража.

"Кухня "дивиться" на східний пагорб, котрий буде омиватися ранковим сонячним світлом. На його шляху будуть невеликий пагорб на передньому плані та великим пагорбом посередині. Наповнена енергетикою ванна кімната впритул "дивиться" на гірські схили. Таким чином забезпечує приватність для мешканців", - йдеться в блозі.

Архітектор врахував, що вітри зазвичай дують з північного боку і обрав облицювання, котре має захисні властивості від пилу та бруду.

Такий вигляд має 3D-модель будинка. Він органічно вписується в ландшафт, вважає архітектор
Фото: http://www.whitakerstudio.co.uk
Такий вигляд має ландшафт, де розташується будинок
Уїтекер розпланував розташування блоків так, щоб забезпечити найкращі краєвиди та найкраще природне освітлення
Такий вигляд має 3D-модель будинка
Кімнати будуть мебльовані

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з найвідоміших архітекторів світу навмисне вдягав різні шкарпетки

Автор: Wikimedia
  Будівля дещо нагадує крону дерева Джошуа, на честь якого названий національний парк, де знаходиться будинок
Будівля дещо нагадує крону дерева Джошуа, на честь якого названий національний парк, де знаходиться будинок

Земля, де побудують будинок, належить продюсеру фільмів із Лос-Анджелеса. Він якось разом з друзями відвідував свою пустельну власність. Одна жінка із гурту сказала: "А знаєте, що тут матиме чудовий вигляд?" - дістала планшет і показала зображення з інтернету.

Продюсер довідався, хто автор проекту. Коли був у Лондоні, зустрівся із Уїтекером.

На зображеннях була версія концепції, яку студія Уїтекера створила 10 років тому. То було приміщення для рекламного стартапу в Німеччині. Стартап так і не запустили, будинок не побудували. Тепер архітектор дещо переосмислив та видозмінив будівлю.

Американські журналісти із Forbes порівняли будинок із пустельною квіткою. Українські журналісти з Еспресо вважають, що він схожий на вибух.

Журналістам видання Gazeta.ua будинок здався схожим на крону дерева Джошуа. На його честь названий заповідник, де зведуть будинок. Деревом Джошуа називають юку коротколисту. Інша назва рослини – багаторуке дерево. Воно має невелику кількість товстих гілок, котрі стирчать в різні боки, увінчані листям.

Готель зі снігу та льоду Icehotel у шведській Лапландії поблизу села Юккас'ярві будують кожного року по-новому починаючи з 1989-го. Цьогорічними "родзинками" закладу стали скульптури космонавтів і снігової королеви

Зараз ви читаєте новину «Архітектор створить небачений будинок із вантажних контейнерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути