субота, 23 квітня 2022 21:24

Apple, Tesla, PlayStation: РФ готується контрафактом ввозити підсанкційні товари

Apple, Tesla, PlayStation: РФ готується контрафактом ввозити підсанкційні товари
РФ хоче контрафактом ввозити бренди. Фото: Скріншот

У Росії визначили перелік товарів, які ввозитимуть контрафактом.

Серед них автомобільні бренди Tesla та Jaguar, технологічні бренди Apple та Samsung, консолі XBox та Play Station і десятки інших виробників. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на наказ мінпромторгу в розпорядження агентства.

У РФ контрафакт називають "паралельним імпортом", який передбачає ввезення в країну без дозволу правовласника товар, продаж якого розпочався в інших країнах світу. Істотне місце в списку займають автомобільні марки та матеріали, а також супутні товари, з ними пов'язані - Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд РФ готується до безпрецедентної втрати роботи населенням - розвідка

У переліку значаться двигуни та частини для Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen тощо, шини Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.

Стосовно смартфонів і техніки, контрафакт хочуть ввозити під марками Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel тощо, побутової техніки - Electrolux, Miele, Siemens, Dyson тощо, приставок - X-Box, PlayStation, Nintendo.

Також до переліку увійшло обладнання для низки галузей - видобуток корисних копалин, електроенергетика, залізничний і судноплавний транспорт, сільське господарство, лісопереробка.

Міністр економіки й фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, що Євросоюз найближчими тижнями може ухвалити рішення про заборону на імпорт російської нафти.

Нафта - головне джерело валюти для російського режиму. Її експорт щодня приносить Кремлю $700 млн. Тож відмова від російської нафти завдасть значної шкоди економіці РФ. Саме це є метою санкцій, додав Ле Мер.

Зараз ви читаєте новину «Apple, Tesla, PlayStation: РФ готується контрафактом ввозити підсанкційні товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути