четвер, 26 вересня 2024 10:04

Японія уперше направила свій есмінець Тайванською протокою

Японія уперше направила свій есмінець Тайванською протокою
Японія на тлі збільшення кількості вторгнень китайських військових кораблів та літаків у свій морський і повітряний простір уперше направила корабель своїх Cил самооборони Тайванською протокою. Фото: Japan Maritime Self-Defense Force

Японія вперше направила есмінець через Тайванську протоку.

Таке рішення прийняли на тлі збільшення кількості вторгнень китайських військових кораблів та літаків у морський і повітряний простір країни, повідомляє Kyodo News.

"Японський есмінець Sazanami у складі загону з австралійськими та новозеландськими бойовими кораблями у середу здійснив транзит вузьким водним шляхом між Китаєм і Тайванем до Південнокитайського моря", - сказано в повідомленні.

Китай жорстко критикує транзити іноземних військових кораблів цим водним шляхом, називаючи їх провокаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм

"Токіо раніше займав обережну позицію і утримувався від таких кроків, аби уникати негативної реакції Пекіна й ускладнення і без того напружених відносин між двома країнами. Проте різке зростання кількості вторгнень китайських військових кораблів та літаків у морський і повітряний простір Японії впродовж останнього місяця підштовхнули уряд країни до рішучих дій", - пише видання.

Із 13:00 до 15:00 23 вересня російський військовий патрульний літак Іл-38 тричі порушив повітряний простір Японії поблизу острова Ребун у префектурі Хоккайдо.

Міноборони Японії наказало підняти у повітря винищувачі Повітряних сил самооборони. Вони використали для російського Іл-38 попереджувальний сигнал - запустили пристрій під назвою факел, який випромінює світло і тепло.

Міністерство оборони Японії у понеділок, 26 серпня, вперше в історії заявило про вторгнення військового літака Китаю у повітряний простір країни.

У японському оборонному відомстві повідомили, що літак-розвідник Y-9 ВПС Китаю близько 11:29 увійшов у повітряний простір Японії над водами Східнокитайського моря неподалік островів Дандзьо (Danjo Islands) у південно-західній префектурі Нагасакі.

Після приблизно двох хвилин польоту китайський розвідувальний літак залишив повітряний простір сусідньої країни.

Зараз ви читаєте новину «Японія уперше направила свій есмінець Тайванською протокою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути