пʼятниця, 19 листопада 2021 08:59

Японія озброюється через загрози з Китаю

Японія озброюється через загрози з Китаю
Японський міністр оброни разом із командиром німецького фрегату "Байєрн" в порту Токіо, 5 листопада 2021 року / Getty Images

Японія планує рекордні витрати на оборону в додатковому бюджеті, який оголосять сьогодні разом із пакетом стимулів для відновлення економіки країни після пандемії.

Таким чином Японія та західні союзники, включаючи США, Велику Британію та Австралію, реагують на посилення мілітаризації Китаю в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії вперше за 15 місяців немає смертей від коронавірусу

Японія планує виділити щонайменше $6,74 млрд на оборону в додатковому бюджеті, який увійде в пакет економічного стимулювання. Ця сума включає витрати на ракети і патрульні літаки, а також на зміцнення обороноздатності поблизу південно-західних островів.

Японія вже давно зобов'язується утримувати свої військові бюджети в межах 1% від ВВП, щоб не відбулося відродження мілітаризму, який привів її до Другої світової війни. Але через зростання занепокоєння щодо дій китайської армії в спірному Східно-Китайському морі, правляча Ліберально-демократична партія включила в політичну програму ціль – збільшити витратити на військову сферу до 2% ВВП або більше. Це було обіцянкою партії перед виборами, які відбулися 31 жовтня.

Міністерство оборони Японії вимагає грошей на японський винищувач-невидимку і ракети, які можуть долати понад 1000 км. Також країна нарощує можливості кібер-, космічної та електромагнітної війни.

7 листопада у Японії вперше за 15 місяців не зафіксували жодної смерті від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я країни повідомило, що востаннє жодної смерті за добу не було 2 серпня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Японія озброюється через загрози з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути