середа, 16 вересня 2020 09:58

Японія офіційно затвердила нового прем`єр-міністра

Японія офіційно затвердила нового прем`єр-міністра
Парламент Японії призначив нового прем'єра країни. Фото: CNN

Парламент Японії призначив 71-річного лідера керівної Ліберально-демократичної партії Йосіхіде Сугу новим прем'єр-міністром країни.

Його підтримали 314 депутатів з 462 у нижній палаті парламенту, яка відповідно до Конституції має вирішальне слово під час обрання голови уряду, повідомляє Kyodo News.

У найближчому майбутньому Суга повинен оголосити склад свого кабінету. Очікується, що більшість ключових посад залишаться за міністрами, які входили в останній уряд експрем`єра Японії Сіндзо Абе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський може відвідати Білорусь

Суга пообіцяв взяти на себе повний перегляд політики національної безпеки Японії, який ініціював Абе після того, як плани щодо впровадження розробленої США системи протиракетної оборони скасували через технічні проблеми.

Крім того, він натякнув на можливість додаткових кроків для підтримки економіки країни. Вони можуть стати доповненням до пакету в 230 трлн. ієн ( $2,2 трлн.), який уряд уже виділив для боротьби зі спалахом Covid-19.

Експрем`єр Японії Сіндзо Абе оголосив про відставку через стан здоров'я. Він пояснив, що не може через хворобу повноцінно виконувати свої завдання та попросив пробачення в японського народу, що не зміг добути терміну на пості.

Зараз ви читаєте новину «Японія офіційно затвердила нового прем`єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути