Ексклюзиви
понеділок, 14 вересня 2020 14:35

Країну очолить близький соратник діючого прем'єра

Країну очолить близький соратник діючого прем'єра
Йошіхіде Суга / Reuters

Новим прем'єром Японії найбімовірніше стане Йошіхіде Суга. Це близький соратник чинного глави держави Сіндзо Абе. Абе оголосив про відставку через стан здоров'я. Суга вибрали главою правлячої Ліберально-демократичної партії.

Про майбутню відставку з поста прем'єра Абе оголосив минулого місяця. Він пояснив, що не може через хворобу повноцінно виконувати свої завдання та попросив пробачення в японського народу, що не зміг добути терміну на пості. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію накрило стихійне лихо

Протягом 8 років правління Сіндзо Абе Суга виконував функції секретаря кабінету японського прем'єра. Голосування за призначення нового прем'єра має бути в середу, 16 вересня.

Правляча Ліберально-демократична партія має більшість у нижній палаті парламенту.

71-річний Суга був фаворитом внутрішньопартійних виборів. Він декларував продовження політики Абе, так званої "абеномікі". Її ціль – відновлення економіки країни, попри наслідки пандемії коронавірусу. Суга, вочевидь, керуватиме країною до виборів у вересні 2021-го.

Суга народився в сім'ї фермерів. Ветеран політики з репутацією ефективного та практичного чиновника. Його гаслом протягом останнього місяця було: "Самодопомога, взаємодопомога і громадська допомога".

Зараз ви читаєте новину «Країну очолить близький соратник діючого прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути