середа, 09 листопада 2022 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал оцінив загрозу вступу Білорусі у війну

Американський генерал оцінив загрозу  вступу Білорусі у війну
Українців хвилює питання, чи буде новий наступ на нашу державу з боку Білорусі. Також, чи вступить безпосередньо армія РБ у війну. Фото: facebook.com/mod.mil.by

Білоруська армія не вступить у війну проти України, бо не зможе нічого зробити.

Зараз самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче утримати так звану видимість незалежності. Таку думку висловив екскомандувач американської армії у Європі генерал Бен Годжес в інтерв'ю "24 каналу".

"10 батальйонних тактичних груп, які вони (Білорусь. – Gazeta.ua) мають, є набагато гіршими від російських, які українці успішно знищували. Можливо, Росія спробує відкрити новий фронт з Білорусі за допомогою власних сил. Але знову ж таки, це будуть мобілізовані сили, а не ветерани", – зазначив генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загрозу нападу з Білорусі обговорили на Ставці Зеленського – Данілов

Він не впевнений, що з Білорусі може прийти якась серйозна загроза. Вважає, що Лукашенко робить те, що має, аби утримати якусь видимість "незалежності".

"Я вірю, що він знає: якщо пошле свої війська на війну з Україною, то всередині самої Білорусі почнеться повстання. Не думаю, що білоруси мають хоча б якесь бажання битися проти України", – сказав генерал.

Годжес прогнозує, що з Білорусі і надалі запускатимуть ракети та дрони по Україні. Водночас наземний наступ "дуже маловірогідний".
"Тим більше ви його одразу побачите. За ситуацією слідкує не лише українська розвідка, а й американська та британська. Якщо вони почнуть стягувати сили, то це не стане сюрпризом", – наголосив генерал.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Раніше керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов припустив, що у разі втрати Херсона, Росія може здійснити спробу прорив з боку Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал оцінив загрозу вступу Білорусі у війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути