Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2022 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські військові навчаються у ЗСУ

Американські військові навчаються у ЗСУ
Російсько-український досвід переконав США, наскільки важлива буде інформаційна сфера Фото: Слово і Діло

У каліфорнійському Національному навчальному центрі Міноборони США почали масштабні військові навчання, які проводять, використовуючи ситуації російського вторгнення в Україну.

Готуються до боїв з противником типу Росії або Китаю з використанням уроків війни РФ проти України, пише "Голос Америки".

Навчають у національному навчальному центрі у Форт-Ірвіні, де російськомовні рольовики зображують представників ворожої держави, які контролюють вигадане місто Уджен і постійно поширюють в соцмережах дезінформацію проти бригади американських військових, які готуються атакувати місто.

Військовослужбовці відпрацьовуватимуть прийоми боротьби з ворогом, який хоче знищити місто ракетними залпами для подальшого захоплення.

"Зараз вся армія дивиться на те, що відбувається в Україні і намагається винести уроки", - розповіла міністр армії США Крістін Вормут.

Російсько-український досвід переконав США, наскільки важлива буде інформаційна сфера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія повернула до України військових інструкторів - ЗМІ

"Ми говорили про це близько п'яти років. Але насправді ми бачимо, наскільки неймовірно сильним виявився Зеленський. Це світова війна, яку реальний світ може побачити і спостерігати в режимі реального часу", - додала Вормут.

Окремі види озброєнь зі Сполучених Штатів Америки вимагатимуть підготовки українських військових. Це використання гаубиць та протиартилерійських радіолокаційних станцій. Їх не було у Збройних сил України. Американські військові працюють над форматом навчання. Тренінги обіцяють організувати "дуже швидко". Це зробить Пентагон. Найімовірніше, представників ЗСУ відправлять на європейські бази НАТО для проходження навчання. Після цього вони повернуться в Україну та проведуть тренінги для всіх військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові навчаються у ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути