пʼятниця, 01 червня 2018 03:14

Акції протесту в Грузії: у відставку пішов головний прокурор країни

Акції протесту в Грузії: у відставку пішов головний прокурор країни
Іраклій Шотадзе подав у відставку на фоні масової акції протесту. Фото: "Новини-Грузія"

Головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе подав у відставку на фоні масової акції протесту через справу про вбивство підлітків.

Про це повідомляють "Новини-Грузія" з посиланням на голову правлячої партії "Грузинська мрія – Демократична Грузія" Бідзіну Іванішвілі.

Відставка головного прокурора Грузії сталася на фоні масової акції протесту в Тбілісі. Акція організована Зазою Саралідзе – батьком 16-річного Давида Саралідзе, який разом зі своїм однолітком Леваном Дадунашвілі став жертвою масової бійки підлітків 1 грудня 2017 року на вулиці Хорава в Тбілісі.

Саралідзе зажадав відставки Шотадзе після того, як Тбіліський міський суд оголосив про рішення у справі. Виявилося, що прокуратура не змогла надати суду достатніх доказів для підтвердження провини у здійсненні умисного вбивства.

Батько загиблого підлітка звинуватив високопоставлених чиновників прокуратури у перешкоджанні проведенню об'єктивного розслідування та захисті сина колишнього співробітника відомства, замішаного в злочині.

Нині біля будівлі головної прокуратури проходить акція протесту, організована Зазою Саралідзе. Щоб підтримати його і опротестувати рішення суду, до прокуратури прийшли понад тисяча осіб, а також представники опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля парламенту влаштували протести проти обшуків у нічних клубах

Вони принесли з собою плакати з написами: "Разом на варті справедливості", "Вбивці". Нині проспект Вахтанга Горгасалі перекритий.

До місця продовжують приходити люди, які хочуть підтримати Зазу Саралідзе. Паралельно на знак солідарності з батьком убитого школяра акції протесту проходять у Батумі і Зугдіді.

Масштабна протестна акція, організована батьком убитого на вулиці Хорава 16-річного підлітка Зазою Саралідзе, перемістилася від Головної прокуратури Грузії до будівлі парламенту на проспекті Руставелі.

Зараз ви читаєте новину «Акції протесту в Грузії: у відставку пішов головний прокурор країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути