четвер, 26 листопада 2020 12:28

Афера з соцвиплатами: як в'язні надурили державу на $1 млрд

Афера з соцвиплатами: як в'язні надурили державу на $1 млрд
Правоохоронці ведуть одразу кілька справ, але не повідомляють про затриманих. Фото: pixabay.com

35 тис. американських вʼязнів подали заяви на виплату по безробіттю із фонду допомоги постраждалим від локдауну. Серійні вбивці та засуджені до довічних термінів могли отримати майже $1 млрд.

Шахрайство стало можливим, адже у Каліфорнії, на відміну від інших штатів, не звіряли списки увʼязнених із заявами на допомогу. Ситуація зайшла настільки далеко, що прокурори попросили губернатора штату Ґевіна Ньюсома втрутитися, пише Politico.

Увʼязнені організували шахрайську схему з власною системою подання заяв. З березня по серпень із тюрем надійшло запитів на понад $140 млн. Фонд надання допомоги безробітним задовольнив мінімум 20 тис. заяв. При цьому у запитах фігурують 133 засуджених до смертної кари, зокрема, за масові вбивства. Тільки смертники отримали майже $420 тис. Іноді гроші виплачували вʼязням, часом - їхнім родичам. У деяких випадках використовували підроблені номери соцстрахування та вигадані імена, наприклад Джон Адамс або Брудні Штани.

Прокуратура отримала повідомлення від тюрем. Там після прослуховування телефонних дзвінків зрозуміли, що злочинці вихваляються тим, як обманюють систему. Під час перевірки зʼясували, що гроші виплатили ґвалтівникам, торговцям людьми та іншим злочинцям.

Правоохоронці ведуть декілька справ, але не повідомляють про затриманих. Прокурори налаштовані песимістично, вважаючи, що більшість грошей пішла за межі штату або країни.

Одна з прокуророк назвала аферу "найбільшим шахрайством із використанням коштів платників податків за всю історію Каліфорнії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець обікрав Microsoft на $10 млн

Ексзаступниця директора регіонального відділення банку заволоділа понад 12 млн грн вкладників. Їй загрожує позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «Афера з соцвиплатами: як в'язні надурили державу на $1 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути