середа, 11 листопада 2020 16:17

Українець обікрав Microsoft на $10 млн

Українець обікрав Microsoft на $10 млн
Уродженця Острога визнали винним у 18 федеральних злочинах. Фото: pixabay.com

У Сіетлі до 9 років ув'язнення за шахрайство засудили українця 26-річного Володимира Квашука. Екстестувальник компанії Microsoft завдав колишньому роботодавцеві збитків на понад $10 млн.

Українець повинен виплатити компанії компенсацію у розмірі $8,3 млн. Після відбування тюремного терміну його можуть депортувати, повідомляють на сайті Мін'юсту США.

У Microsoft Квашук працював із серпня 2016-го по червень 2018 року. Він був тестувальником у команді Universal Store Team у штаті Вашингтон, яка відповідає за комерційну діяльність в інтернеті. Тестувальники цієї команди можуть робити безкоштовні покупки, користуючись знижковими картками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 3 млн грн щомісяця: викрили шахрайський Сall-центр

Аби убезпечитись від шахрайства, у Microsoft блокували доставку фізичних товарів, замовлених за цими картками. Замість таких товарів Квашук оплачував знижками подарункові сертифікати та продавав їх третім особам. Через різкий стрибок у використанні подарункових сертифікатів Microsoft організувала внутрішнє розслідування, до якого згодом залучила Секретну службу та Податкове управління США.

Уродженця Острога визнали винним у 18 федеральних злочинах. Серед них 5 випадків шахрайства з використанням електронних засобів, 6 випадків відмивання грошей, 2 випадки крадіжки персональних даних за обтяжливих обставин і 2 випадки подання податкових декларацій із неправдивими відомостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрацівниця банку ошукала клієнтів на 12 млн грн

У Чернівецькій області двоє братів зламували комп'ютери та продавали конфіденційну інформацію.

"Конфіденційну інформацію акаунтів чоловіки збували на закритих форумах. Встановлено, що від їхньої злочинної діяльності постраждали понад 1,5 млн осіб у різних країнах світу", - повідомляє кіберполіція.

Зараз ви читаєте новину «Українець обікрав Microsoft на $10 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути