понеділок, 24 січня 2022 08:43

Абу-Дабі обстріляли ракетами

Абу-Дабі обстріляли ракетами
Хусити передали "послання" .Фото: t.me/Ateobreaking

У ніч на 24 січня столицю Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі обстріляли ракетами. Місцеві жителі чули чотири гучні вибухи й звуки сирен.

Про це повідомили в Telegram Ateo Breaking.

Ракетний вогонь по Абу-Дабі відкрили хусити приблизно о 02:55. Незабаром інформацію про вибухи підтвердили в поліції. Там повідомили, що ракети перехопили силами ППО, зазначили в Ateo Breaking.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІДІЛ взяв на себе відповідальність за вибух мікроавтобуса в Афганістані

Згодом стало відомо, що над Абу-Дабі закрили повітряний простір для літаків.

Незабаром хусити звернулися до уряду ОАЕ з попередженням. Вони заявили, що можуть напасти на Бурдж-Халіфу та опублікували провокаційну картинку.

Як передає Telegram-канал, військові оглядачі стверджували, що хусити обстрілювали Абу-Дабі з новітнього озброєння, яке їм передав Іран.

"У священній Мецці розгорнули систему ППО для захисту святинь через загрозу, що виходить від Ірану і його послідовників в регіоні", - передає слова кореспондента Mustafá Elasri Ateo Breaking.

Постраждалих внаслідок ракетного удару немає, а залишки перехоплених ракет впали в окремих районах довкола Абу-Дабі, повідомило Міністерство оборони країни, передає "Радіо Свобода".

Ракетний удар став другим по ОАЕ після нападу минулого тижня, внаслідок якого постраждав склад пального в Абу-Дабі. Тоді загинули троє людей і сталася пожежа біля міжнародного аеропорту.

За нападом стоять повстанці Хуті, підтримувані Іраном. Вони ж взяли на себе відповідальність і за безпілотний та ракетний удар 17 січня, який став серйозною ескалацією конфлікту в Ємені, додли в Міноборони ОАЕ.

Це викликало серію авіаударів по Ємену, у тому числі по в'язниці, якою керують повстанці Хуті. Щонайменше 82 людини загинули й десятки зазнали поранень.

У вересні торік армія оборони Ізраїлю завдала авіаударів по Сектору Гази у відповідь на запуск повітряних куль з вибухівкою, які викликали пожежі в Шаарха-Негеві. Літаки ізраїльських ВПС вразили об'єкт з виробництва ракет ХАМАСу, а також військовий комплекс з бетонним заводом в Хан-Юнісі.

Зараз ви читаєте новину «Абу-Дабі обстріляли ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути