четвер, 17 березня 2022 15:19

Спецтема: Війна Росії проти України

71% росіян відчуває гордість за війну з Україною - опитування

71% росіян відчуває гордість за війну з Україною - опитування
71% росіян відчуває гордість через війну з Україною. Фото: news.obozrevatel.com

Група незалежних російських соціологів провели опитування і з'ясували, що 71% росіян підтримують війну проти України, відчуваючи такі позитивні емоції як гордість, радість, повага, довіра та надія.

Результати соцдослідження опублікувало Радіо Свобода.

Росіяни віком від 35 років частіше висловлювали почуття гордості, поваги та надії. Респонденти віком до 18 років були більш схильні до образ і розчарувань. Двоє з п'яти росіян висловлювали занепокоєння війною, і про ці почуття найчастіше повідомляли молоді росіяни. Росіяни віком від 25 до 44 років частіше казали про тривогу і страх через "військову операцію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рознесіть нахр*н залізну дорогу" - Арестович закликав до "тотальної рейкової війни проти РФ"

Більш як половина опитаних віком від 55 років заявили, що підтримують війну проти України. Водночас молоді росіяни у віковій групі від 18 до 24 років частіше висловлювали байдужість до того, що відбувається в Україні.

Водночас серед російського населення зростає песимізм щодо фінансового становища у зв'язку з санкціями проти Росії з боку Заходу.

Опитування показали, що понад дві третини росіян дізнаються новини про війну по телебаченню: 87% – з державних телеканалів, 22% – через радіо, 1% респондентів отримує доступ до інформації на коротких хвилях. Вдаються до використання VPN, щоб дізнатися новини, – 5,5%.

З тих, хто взагалі використовує інтернет задля новин про війну, 37% взагалі не знають, що таке VPN. YouTube користуються 11% респондентів, Telegram – 7%.

86,6% росіян підтримують вторгнення путінської армії на території країн Євросоюзу. Відразу 75,5% росіян схвалюють ідею збройного вторгнення в ще одну країну, повідомила результати соціологічного опитування компанія Active Group. В якості потенційних жертв вони називають Польщу, Естонію, Литву та Латвію.

Зараз ви читаєте новину «71% росіян відчуває гордість за війну з Україною - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути