Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 14:37

7 років рабства у Росії: шокуюча історія жінки з Луганська

Автор: YouTube
  Росія: українку з двома дітьми тримали у рабстві 7 років
Росія: українку з двома дітьми тримали у рабстві 7 років

До російських адвокатів звернулася за допомогою українка Наталія Серебрій з окупованого міста Луганськ, яка зараз знаходиться у Росії.

Жінка розповіла, що її разом з дітьми протягом 7 років тримав у рабстві росіянин, старший за неї на 27 років.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала правозахисниця Марія Баст.

"Жінка розповіла, що чоловік забрав у неї всі документи і замкнув у квартирі. Бив, ґвалтував, катував, порівнював з собакою, яка за його словами, зрозуміла б його після першого удару. Від насильника Наталія Серебрій народила двох дочок 2012-го і 2014 року. Вони теж піддавалися фізичному насильству з боку людини, який утримував їх у рабстві", - пише Марія Баст.

Наталія Серебрій розповіла, що В'ячеслав Р. проти її волі назвав себе її чоловіком. Хоча своєї згоди на такий соціальний статус молода жінка не давала.

За всі роки жінка зробила 3 спроби втечі. 2 з них закінчилися серйозними травмами і побиттям. Втретє її врятував вкрай важкий стан здоров'я та загроза життю. Молода жінка багато місяців мала постійну кровотечу.

15 січня чоловік злякався, що мати малолітніх дітей помре в орендованому будинку на його руках. То ж вивіз її в лікарню в підмосковному Королеві. Однак в лікарні всі рани і хвороби, що виникли під час 7 років катувань стали відомі лікарям, так само як і інформація про те, хто їх завдавав Наталії Серебрій. Після знімків МРТ стало видно тріщини черепа і зламані ребра. Після погроз насильника і бійок з лікарями, жінка зважилася піти в лікарняному одязі на вулицю.

Наталія Серебрій опинилася на вулиці без документів, грошей і з 2 малолітніми дітьми на руках. Зараз їй допомагають волонтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські супермоделі продали у секс-рабство студентку

До фахівців Асоціації адвокатів Росії за права людини Наталія Серебрій звернулася з проханням опублікувати її звернення до жінок Росії і президентові України Петру Порошенко. У своєму зверненні Наталія Серебрій застерегла російських жінок від чоловіків-релігійних фанатиків. У зверненні до Петра Порошенка попросила забезпечити безпеку при переїзді з Росії в Україну, бо вона не має змоги повернутися в Луганськ, де розгорнулися бойові дії. Тому просить притулку у Києві.

65-річна Тамара Чернега з міста Балта Одещини разом із сином пробула у рабстві 13 років. Їх утримувало подружжя ромів.

Після звільнення жінка 2 місяці лікувалася в районній лікарні. Після обстеження в області виявили рак. Метастази були в легенях і головному мозку. Їй приписали сильні знеболювальні. За тиждень до смерті Тамарі Іванівні стало краще, виписали додому. Там і померла.

Зараз ви читаєте новину «7 років рабства у Росії: шокуюча історія жінки з Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути