пʼятниця, 31 серпня 2018 07:48

106-річна мати Джона Маккейна прийде на похорон сина

106-річна мати Джона Маккейна прийде на похорон сина
106-річна Роберта Маккейн пережила свого сина Джона Маккейна, американського сенатора. Фото: Факты

На похорон американського сенатора Джона Маккейна прибуде його 106-річна мати Роберта.

Раніше жінка перенесла інсульт. Роберта Маккейн не була на поминальній службі, яка пройшла в Арізоні 29 серпня. Однак, вона добре себе почуває і збирається приїхати на похорон сина, який відбудеться 2 вересня, повідомляє у Twitter Андреа Мітчелл, кореспондент NBC в Білому домі.

Раніше в одному з інтерв'ю Роберта зізналася, що, незалежно від віку, називала свого сина завжди Джонні. За її словами, коли вона дізналася, як її син обзивав своїх наглядачів у В'єтнамі, вона пообіцяла "приїхати і особисто вимити йому рот з милом".

30 серпня у Фініксі пройшла урочиста служба з ходою через усе місто з нагоди прощання із сенатором Джоном Маккейном. Сьогодні, 31 серпня, труну з тілом виставлять для прощання в центральній ротонді Капітолію, а національна меморіальна служба пройде в Кафедральному соборі Вашингтона в суботу, 1 вересня. 2 веоесня на території Військово-морської академії в приватному порядку пройде похорон сенатора.

Президента США Дональда Трампа не запрошуватимуть на похорон.

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер від раку мозку в оточенні своєї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маккейн заборонив запрошувати Трампа на свій похорон

Маккейн шість разів обирався на цей пост від штату Арізона, є героєм війни у ​​В'єтнамі, після попадання в полон майже шість років провів в одиночній камері в'язниці в Ханої. Він також балотувався на пост президента США.

У період Майдану Маккейн приїжджав в Україну для підтримки протестувальників. Також він був одним з головних прихильників більш активної допомоги Україні в боротьбі проти Росії.

Джон Маккейн помер на 82-му році життя від пухлини мозку. Заздалегідь спланував власний похорони і навіть вибрав людей, які понесуть труну з його тілом 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «106-річна мати Джона Маккейна прийде на похорон сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути