Ексклюзиви
понеділок, 08 січня 2018 06:07

10 річний хлопчик, який рятує безхатьків, привернув увагу Обами

10 річний хлопчик, який рятує безхатьків, привернув увагу Обами
10-річний Джакіль став юним героєм Америки. Фото: Chicago Tribune

10-річний благодійник Джакіль Джексон із американського Чикаго став одним із тих, кого колишній президент США Барак Обама згадав у своєму передноворічному повідомленні.

Джакіль 5 років займається тим, що роздає безхатькам "благодійні пакети". У них - шкарпетки, предмети особистої гігієни та їжа. У 2017 він виграв премію "Юний герой" та став національною знаменитістю, повідомляє Chicago Tribune.

Джакіль вимагає, аби батьки постійно возили у машини "благодійні пакети".

"Він кричить на нас, якщо ми цього не робимо!", говорить На-Тей, мати хлопчика.

Джакіль вимагає зупинити авто і віддати пакет, коли бачить безхатька на тротуарі.

Хлопчик захопився допомогою безхатькам з 5-річного віку. Тоді двоюрідна баба взяла його з собою допомагати роздавати їм чилі та суп.

"З того часу у нього загорілася якась іскра. Він буквально починав плакати, коли бачив безхатька. Намагався усвідомити, як людина може дійти до такого життя", - згадує мати.

На-Тей та її чоловік Джаміль зрозуміли, що повинні допомогти синові.

"Спочатку він хотів купити кожному будинок", - говорить На-Тей. Батьки винайшли більш реалістичний спосіб.

Разом з друзями та членами родини Джакіль зібрав та роздав 5 тис. благодійний пакетів.

"Коли отримують пакет, люди зазвичай кажуть мені – "Благослови тебе Боже!" або "Продовжуй робити те, що ти робиш. Не ставай поганою людиною", - розповідає хлопчик.

Завдяки своїй роботі Джакіль отримав національне визнання. Він виграв Премію Глорії Берон для Юних героїв – 2017. Національну нагороду вручають 25 дітям, котрі намагаються змінити світ на краще.

"Я бігав від моєї кімнати до зали у нашому будинку і назад і весь цей час кричав. Я насправді був дуже щасливим", - зізнається Джакіль.

Переможці отримують $5 тис. Можуть використати їх на свій розсуд. Свої гроші Джакіль вкладе в неприбуткову організацію Project I Am. Він є одним із її засновників. Організація займається проведенням заходів для збору грошей. Їх потім витрачають на "благодійні пакети".

Джакіль є послом міжнародної організації Heartland Alliance, котра допомагає бідним.

"Я хочу, щоб люди, котрі не мають умов до існування, знали – не всім до них байдуже. Більшість проходить, приїжджає повз них. Я хочу, щоб всі знали - безхатьки – також люди", - говорить Джакіль.

28 грудня Джакіль з батьким зібрав 5-тисячний "благодійний пакет".

29 грудня про нього написав у своєму Twitter колишній президент США Барак Обама.

"Я спав у своїй кімнаті, бо втомився і мені не треба було нікуди йти. Тут прибігає моя мати і кричить: "Барак Обама тільки-но твітнув про тебе!"

"Десятирічний Джакіль Джексон займається допомогою безхатькам у Чикаго. Він створив комплекти, наповнені шкарпетками, засобами гігієни та продуктами харчування для тих, хто цього потребує. Цього тижня Джакіль досяг мети - віддати 5000 "благодійних пакетів". Це історія з 2017 року", написав у своєму Twitter Обама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихований безхатько: чоловік півроку мешкає в автівці

У вільний від благодійності час Джакіль танцює теп-денс (чечітку), відвідує акторську школу та грає в баскетбол. Говорить, хоче стати власником NBA, коли виросте.

"Коли я говорю з іншими дітьми в школі чи в громадських центрах, я кажу їм – не чекайте, допоки ви виростете, щоб стати чудовими людьми. Ставайте чудовими уже зараз", - сказав Джакіль під час своєї промови на врученні премії Глорії Берон.

Благодійна організація у Великій Британії відкрила перший автомат, який безкоштовно роздаватиме їжу та інші предмети безхатькам. Для користування автоматом вони отримають електронні картки. За даними благодійної організації Shelter, у Великій Британії мешкають близько 307 тис. людей без житла . Щороку їх кількість зростає на 13 тис. Серед причин — урядова програма кредитування та скасування пільг для орендарів житла.

Зараз ви читаєте новину «10 річний хлопчик, який рятує безхатьків, привернув увагу Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути