понеділок, 18 грудня 2017 06:06

Прихований безхатько: чоловік півроку мешкає в автівці

Прихований безхатько: чоловік півроку мешкає в автівці
Півроку 22-річний британець Карл мешкає в автівці

22-річний британець Карл мешкає в автівці протягом останніх півроку.

Про таких людей - "прихованих безхатьків", котрі фактично не мають свого житла, але не мешкають на вулиці, - йдеться у відео, опублікованому у Twitter ITV News.

Карл працював у місцевому магазині в Гемпширі. Не заробляв достатньо, аби платити за оренду житла і його вигнали на вулицю,

"Знаєте, це добре, коли ви живете вдома. В ідеалі, проводите там 16 годин, - говорить хлопець. - Коли є мама, котра заплатить за ваші рахунки і за все інше. Але коли ти намагаєшся вижити і заплатити за оренду і в той же час харчуватися – це неможливо."

Чоловіку доводиться постаратися, аби зігрітися взимку – кутається в простирадла, пухові ковдри та спальний мішок. "Сподіваюся, якось протягну", - зітхає Карл.

Карл належить до так званих "прихованих безхатьків".

"Таких людей дуже багато, але ви їх не бачите, - говорять експерти. - Вони живуть або в тимчасових помешканнях, котрі встановлює міськрада, або взагалі зникають з радара – сплять в автівках, ночують у друзів."

Карл зізнається, що почувається розтоптаним, розчарованим і злим. Не бачить виходу із ситуації, котра склалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції посилено контролюватимуть безхатьків

Британський уряд виділив 1 млрд на боротьбу з відсутністю житла у людей – близько $1,33 млрд. Без точної статистики, включаючи інформації про таких людей як Карл, ці заходи не мають жодного сенсу, вважають журналісти.

Читачів каналу вразила і водночас обурила історія хлопця. Одні поважають Карла за те, що він почав власне життя. Інші вважають, що він не жив би у автівці, якби дійсно цього не хотів. Люди не розуміють – куди дивиться родина Карла.

Дехто вважає – урядові гроші не допоможуть Карлу й безхатькам. Вони підуть на те, щоб прибрати бездомних подалі від очей.

Благодійна організація у Великій Британії відкриє перший автомат, який безкоштовно роздаватиме їжу та інші предмети безхатькам. Для користування автоматом вони отримають електронні картки. За даними благодійної організації Shelter, у Великій Британії мешкають близько 307 тис. людей без житла . Щороку їх кількість зростає на 13 тис. Серед причин — урядова програма кредитування та скасування пільг для орендарів житла.

Зараз ви читаєте новину «Прихований безхатько: чоловік півроку мешкає в автівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути