пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:12

Зварювальний апарат вибухнув на сходовій клітці

У Хмільнику Вінницької області в одній з квартир  п"ятиповерхівки по вулиці Столярчука, 29 встановлювали автономне опалення. Генератор газу для зварювального апарата стояв між 4-м та 5-м поверхами. Близько 17.00 він вибухнув.

— Бахнуло так, що повилітало скло з вікон трьох поверхів під"їзду, — каже заступник начальника Хмільницького райвідділу УМНС Віктор Титиївський, 35 років. — Слава Богу, нікого в під"їзді тоді не було. За останні п"ять років подібного в районі не траплялося.

Власники квартири замовили зварювальні роботи по-знайомству, одному з працівників райвідділу газового господарства.

— Техніка, яка вибухнула, не з нашої контори. Це відбулося в неробочий день, і ми відповідальності не несемо, — каже начальник відділу газового господарства Юрій Тинківський.

Очевидно, вибух стався через несправність газового генератора, наповненого карбідом.

— Робітник неправильно перекрив клапан подачі газу, а може, й затвор був зламаний, — пояснює колишній головний  інженер з охорони праці ЖЕКу N4 вінничанин Володимир Артем"єв, 59 років. — Може, стара апаратура була. Взагалі генератор із газом треба ставити за 35 метрів від місця робіт.

Однокімнатну квартиру, в якій проводилися роботи, кілька місяців тому купили родичі для 74-річної Тамари Кущ. Зварювальники поспішали закінчити роботу до холодів.

Зараз ви читаєте новину «Зварювальний апарат вибухнув на сходовій клітці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути