вівторок, 09 вересня 2008 18:17

Зі Згарського заказника вивозили пісок

До Жмеринської прокуратури на Вінниччині поскаржилися жителі села Почапинці. Повідомили, що зі Згарського заказника невідомі вивозять пісок. Працівники обласної екологічної інспекції перевірили звернення. Підтвердили, що територію розрито. Нарахували збитків на 287 тис. 929 грн.

Згарський заказник розташований у Жмеринському та Літинському районах Вінницької області на 3 га. Пісок видобували на території села Почапинці Жмеринщини. Сільський голова Людмила Крот не подбала про охорону заповідника.

— Могла дати комусь завдання перекопати чи поставити шлагбаум, — каже виконувач обов"язків начальника відділу охорони екоінспекції області Валерій Король, 44 роки. — Гроші на це держава виділяє. Таке враження, ніби вона тікає від нас. Кажуть, у відпустці.

До адміністративної відповідальності притягли секретаря сільради Зою Коломієць. Їй доведеться сплатити 170 грн штрафу.

Згарський заказник занесений до природо-заповідного фонду України. Створили його в лютому 2002 року, щоб зберегти водно-болотяні угіддя долини річки Згар.

Зараз ви читаєте новину «Зі Згарського заказника вивозили пісок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути