понеділок, 10 жовтня 2011 05:00

Зі вчителів зібрали по 250 гривень за навчання

— Усіх учителів змусили йти вчитися на курси комп'ютерної грамотності, — розповідає вчитель фізкультури з селища Чечельник. — За два місяці навчання кожен учитель змушений здати по 250 гривень. Курси буде проводити вчителька інформатики з нашої школи. У грудні всі складатимуть іспит. Тим, хто не здасть чи не навчиться користуватися комп'ютером, зменшать зарплату. Колеги возмущаються, особливо ті, хто вже пенсійного віку, бо все життя без того комп'ютера обходилися.

В обласному управлінні освіти підтвердили інформацію. Кажуть, що виконують загальноукраїнську програму з навчання вчителів комп'ютерної грамотності.

— Ще невідомо, за якими критеріями будуть оцінювати рівень знань учителів, — пояснює заступник начальника обласного управління освіти Олена Чорна. — Є три рівні: початківець, користувач і експерт. Звичайно, що всі експертами не можуть бути, достатньо буде отримати рівень користувача. Учитель повинен уміти включити, виключити комп'ютер, знайти сайт Міністерства освіти, відкрити нові накази з нього і роздрукувати. Не обов'язково йти на курси і платити гроші. Можна навчатися дома з дітьми чи онуками. Або — індивідуально в комп'ютерному класі школи. Але іспит потрібно буде скласти. І вчителям-пенсіонерам також.

Програма стосується вчителів, які працюють у школах. Таких на Вінниччині 19 тис.

Зараз ви читаєте новину «Зі вчителів зібрали по 250 гривень за навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути