четвер, 25 лютого 2010 21:00

Завідувачку відділення затримали за хабар

Завідувачку офтальмологічного відділення Вінницької обласної дитячої лікарні Марину Дяченко 10 лютого затримали після передачі їй хабара 2,5 тис. грн. Вона мала видати довідку батькам 4-річної дитини для оформлення інвалідності.

17 лютого біля офтальмологічного відділення кілька осіб. Цікавлюся, чи знають, що завідувачку взяли на хабарі.

— Чули, та що толком сталося, непонятно, всі ж мовчать, — каже відвідувачка в темно-синьому махровому халаті. Її 4-річна донька тут на стаціонарному лікуванні. — Я знала людей, що оформляли свою дитину на групу. Мовчан, кажись, їх прізвище. Ми разом у поліклініку на прийом ходили, діти спілкувалися. Вони оформлялися на групу по інвалідності. Довго ходили, бо в них мала почті не бачила. Їм мали дати чи другу, чи третю групу інвалідності. Мені ця мамка жалілася, що за всі справки тра платити. Казала, за якусь треба віддати більше 2 тисяч. При цьому потім би получали соціалку — гривень 400 у місяць.

Марину Дяченко затримали у її кабінеті. Лікарка навіть не встигла заховати хабара. Колегам розповіла, що гроші підкинули.

— Вона дуже добра та справедлива. Ніколи не чула, щоб у відділенні було щось подібне, — говорить її заступниця Ольга Маковська. — Обмовилася, що люди, які оформляли справку, кинули їй на стіл гроші та бігом із кабінету. Купюри були мічені. Зразу забігли міліціонери.

Медики кажуть, що Дяченко на лікарняному. Після випадку з хабаром в неї стався нервовий зрив. Офіційно коментувати ситуацію в лікарні відмовляються.

— Сума невелика, з неї взяли підписку про невиїзд, — пояснює 50-річний Юрій Мельник із відділу боротьби з корупцією Вінницької облдержадміністрації. — Триває слідство. Скоріш за все, жінці загрожує адмінпокарання.

Зараз ви читаєте новину «Завідувачку відділення затримали за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути