четвер, 23 квітня 2009 18:58

Замість алеї зірок покладуть плитку

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  За місце на Алеї зірок  кожна фірма у 2005 році заплатила 10 тисяч гривень. За чотири роки зірки розбилися  і потрощилися. Перехожі часто чіпляються за уламки взуттям
За місце на Алеї зірок кожна фірма у 2005 році заплатила 10 тисяч гривень. За чотири роки зірки розбилися і потрощилися. Перехожі часто чіпляються за уламки взуттям

"Ой, та що ж це таке!" — хапається за ногу 21-річна Катерина Черній. — Її 10-сантиметровий підбор застряв між мармуровими уламками на Алеї зірок поблизу скверу Козицького у Вінниці.

Алею зірок на зразок голлівудської вінницький Центр підтримки малого бізнесу відкрив 2005 року. Вибрали найкращі бренди області. Виклали шість зірок на мармурових плитах. Нині вони розтрощені.

— Тут же ходити не можна, кусками цей мрамор валяється! — каже Черній, потираючи ногу. — Забрали б, чи що!

Зірки замовили шість фірм зі своїми логотипами. АБВ-техніка, АВІС, Альпарі, корпорація РІА, Жмеринська хутрова фабрика. Назву шостої  не змогли встановити, її зірка вщент зруйнована. Кожна заплатила за роботу по 10 тис. грн.

— Термін придатності алеї скінчився ще рік тому, бо за контрактом її розміщували до 2008-го, — каже президент Центру підтримки малого бізнесу Олександр Печалін, 35 років. — Зірки почали руйнуватися через вологу, холод. Алея в центрі, а там завжди ходить багато людей. Минулого року ще й машини їздили. Сміттєвози її давили. Півтора року тому ми вже проводили реконструкцію. Вкладали власні кошти.

Схожі алеї зробили в кількох містах України.

— І там така ж ситуація, спеціально виїжджали дивитися, — продовжує Печалін. — Для того щоб зірки не руйнувалися, за ними необхідно доглядати. У Голлівуді щодня кожну полірують, укріплюють. Ці роботи коштують грошей.

Алею у Вінниці планують демонтувати. Замість неї викладуть декоративну плитку. Коли саме — поки не визначили.

Зараз ви читаєте новину «Замість алеї зірок покладуть плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути