четвер, 29 січня 2009 17:39

Заборговані кошти "Вінницягаз" поверне безкоштовним газом

"Таку дурню повводили, що голову можна скрутити, — голосно говорить пенсіонерка 63-річна Катерина Гончар зі Жмеринки. Жінка стоїть у черзі на перерахунок за газ. — Мені за минулий рік газова служба заборгувала 700 гривень. Дьоргають із цими перерахунками, то туди, а то сюди. У липні в мене було спочатку використання газу по 1300 кубів, перевели мене на вищий тариф. Платила не так як усі по 35 копійок, а по 54. А коли рік закінчився, в мене 1900 кубів набігло, за які я переплатила. Тепер знову перераховують і начебто мають вертати нам кошти".

— Це ми кредитуємо газову службу, — кричить із черги 70-річний Михайло Мулярчук. — Хай вертають гроші, бо як вони той газ нам по нових тарифах нащитають, ми лиш шишку получимо.

У Жмеринському управлінні "Вінницягазу" упродовж січня здійснюють перерахунок використаного газу. Люди вимушені стояти в черзі по кілька годин.

— Я прийшов без всяких перерахунків заплатити за газ і заради того, щоб у книжці поміняти тариф із 36 копійок на 48, згідно з новою ціною, і перещитати на калькуляторі, скільки мені треба заплатити. Змушений стояти в черзі п"ять годин, — каже Юрій Оленич, 32 роки, із села Демидівка Жмеринського району.

У черзі на перерахунок стоять майже 200 людей. Більшість із них займали місця з шостої ранку.

А може, їм подобається в черзі стояти?

— Переважно перерахунок стосується людей, які за півроку перевикористали норму, і їм кубометр газу рахували за вищою ціною, — пояснює начальник Жмеринського відділення "Вінницягаз" Микола Лисий. — Наприклад, за рік людина має використати 2,5 тисячі кубометрів газу, тоді вона буде платити за газ по 36 копійок. Кожні півроку проводиться перерахунок, і якщо людина за півроку використала 1,3 тисячі кубометрів газу, то їй ішло нарахування за вищою ціною — по 54 копійки. Тому споживачу, що не використав 2,5 тисячі, ми повинні вернути кошти. Але не повертатимемо їх, а протягом певного періоду людина не буде сплачувати за газ. У нас є такі, що навіть по півроку їм можна буде безкоштовно газ подавати.

Стояти всім у черзі не потрібно. Ті, хто приходять платити за газ за лічильником, можуть заплатити у відділеннях "Укрсиббанку" або Ощадбанку. Додатково за банківські послуги доведеться віддати 5 грн.

— У відділенні приймають платежі безкоштовно, може, того й стоять такі черги, — додає Микола Лисий. — А може, їм подобається в черзі стояти? Є з ким поговорити, є кого послухати.

Зараз ви читаєте новину «Заборговані кошти "Вінницягаз" поверне безкоштовним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути