Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2009 18:39

За риболовлю на річці Соб беруть плату

— Поміняли всіх охоронців, наказав їм, щоб ввічливо поводилися з людьми, — каже керівник фірми "Бук-2007" Вадим Швачко. — Канєшно, люди трохи возмущаються, що платити треба. Але ж ми за свої гроші зарибили річку, то й рибалка тут непогана".

Фірма два роки тому орендувала річку Соб неподалік села Крутогорб Гайсинського району.

За законом передавати в оренду водні об"єкти державного значення не мають права. Річку надали в користування приватній фірмі "Бук-2007" за рішенням Кабміну.

— Вони, крім річки, ще й орендують ліс і берег, простим людям забороняють навіть ходити берегом, — каже житель села Крутогорб Сергій, прізвища просить не називати. — Ми збиралися всім селом, виступали проти охранніків. Бо вони кого доганяли, того й били, вудки ламали. Одного чоловіка так побили, що той у лікарні лежав. Казав, що тут із дитинства живе, і не буде гроші давати.

За риболовлю на річці Соб беруть 30 грн. Пільги надали ветеранам війни, інвалідам і чорнобильцям.

— Я ветеран війни, то мене не трогають. Правда, охрана постійно приходить, каже, щоб платив. Показую їм посвідчення, — розповідає місцевий житель Євген Рудий.

Голова села Світлана Кондратюк стверджує, що дозвіл на промислове розведення риби надав два роки тому Кабмін. Але його в сільраді немає.

— Сільрада до надання річки в користування нічого не має, — запевняє жінка. — Раніше тут і справді охорона жорстока була, забирали вудочки. Але півтора місяця тому власник помінявся, тепер наче ніхто не жаліється.

Вінницький міжрайонний природоохоронний прокурор Юрій Кислов, 32 роки, каже, що зариблення водойми не дає повного права на володіння всією рибою. Є порядок зариблення, якщо він не дотриманий — юридично орендар має право на рибу таке ж, як кожен житель держави.

Зараз ви читаєте новину «За риболовлю на річці Соб беруть плату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути