Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2011 05:30

За лущення горіхів платять дві тисячі гривень

— Цілий день треба сидіти й лущити горіхи. Робітникам видаємо молоток і захисний прозорий щиток на обличчя, щоб шкарлупа не попала в очі, — розповідає приватний підприємець 38-річний Василь Осокін з Вінниці. Він набирає чоловіків і жінок для колки горіхів.

— Охоче беру людей, які не переносять горіхи. Бо хоч і кажу працівникам, щоб не їли, вони ж не слухають. А якщо за день людина з'їсть більш як 300 грамів грецького горіха, то на наступний день матиме таке розстройство, що з унітаза не встане. І виходить, що день працюємо, другий день животи лічимо.

Тиждень тому Василь Осокін запровадив безкоштовні обіди для своїх працівників.

— Обід з трьох блюд не обіцяю, но кашу з сарделькою чи курячою відбивною даю. Готує моя жінка. Це для того, щоб організм так гостро не реагував на горіхи. В основному в мене працюють хлопці. Хоча жінки колять більш нєжно. В них половинки лишаються цілими. А хлопці не чуствують силу й розбивають.

Підприємець скуповує горіхи в населення по області. За кілограм небитих дає 20 грн. Після лущення постачає на кондитерські фабрики в Україні.

— За день людина може перебити і перебрати мішок горіхів. Нечищених підприємці не беруть. Зараз на них найбільший попит, бо кондфабрики готують новорічні подарки та печуть торти до Нового року. Думаю, ще з місяць битимемо горіхи.

Зараз на фірмі працюють четверо хлопців. Кожен отримує щомісяця 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За лущення горіхів платять дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути