пʼятниця, 23 листопада 2007 18:44

Володимир Танцюра вирізьбив 1000 фігурок

У Вінницькому музеї гончарного мистецтва на вул. Кожедуба до 1 грудня виставили 30 фігурок із липи 54-річного Володимира Танцюри. Майстер зобразив чоловіків і жінок у різних побутових ситуаціях.

— Там десь чоловік жіночку обняв, а то побіг через тин із сусідкою поговорити. Композиції придумую під свої танцюрині викрутаси, — пояснює Володимир Іванович. — Так називаю жартівливі приказки, що збираю. Я ж Танцюра! Деякі по селам чую, деякі сам придумую.

На всіх фігурках унизу є веселі вислови: "Кожух краще новенький, а жінка молоденька" або "У Росії дурні і дороги, в Україні — дорогі дурні", "Село і люди — секс і місто".

Володимир Танцюра живе у селі Левків Крижопільського району. Закінчив деревообробне училище. Зайнятись різьбленням на продаж вирішив після скорочення на роботі. Його 27-річний син після закінчення педуніверситету допомагає батькові.

Володимир Іванович каже, що за 15 років вирізьбив тисячу фігурок. На одну витрачає два-три дні.

— Я раніше возив їх на продаж у Київ, — розповідає майстер. — Купляли переважно іноземці. Тепер маю постійних клієнтів. Вони замовляють наперед і приїжджають у село, щоб забрати. Знаю, що продають їх у Яремчі.

Найдорожчу фігурку Танцюра продав за 400 грн. На ній чоловік обійняв жінку з оголеними грудьми, знизу композиції написано: "Ми бідні, але сексуальні".

Виставка працює щодня з 9.00 до 18.00, крім вихідних.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Танцюра вирізьбив 1000 фігурок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути