Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 15:28

Водіїв маршруток учать ввічливості

Після численних скарг на водіїв вінницьких маршруток мерія організувала шоферам триденні лекції з правил поведінки на дорозі. Виступали психологи та працівники Державтоінспекції.

— Сідаю у маршрутку лише за крайньої необхідності, — каже Лідія Петрова, 46 років. — Водії хамлять, набирають людей більше, чим треба. Не зупиняються там, де просиш: то недоїхав, то переїхав.

Перевізники кажуть, що ображають пасажирів через непорядки на дорогах і конфлікти із іншими таксистами, водіями тролейбусів та автобусів. Найбільше дратуються, коли не можуть зупинитися на завантажених транспортом узбіччях доріг. Сваряться за місце паркування біля ринків. Через це зриваються на пасажирах.

— Найбільше нам псують настрій працівники Державтоінспекції, — скаржиться психологам 29-річний водій Андрій Бабенко. — Через ці пости ДАІ у центрі міста починаєш хвилюватися.

Співробітники Державтоінспекції запевняють, що їх дії виправдані. Шофери не проходять перед виїздом техогляди, сідають п"яні за кермо.

— Лише за два останні місяці, — говорить працівник ДАІ Віталій Гоца, 43 роки, — ми зафіксували 2272 грубих порушення правил, скоєних водіями маршруток.

Психологи проводять заняття у формі діалогу. Дають можливість виказати образи даїшникам і перевізникам. Заохочують до дружньої розмови. У такій атмосфері навчають правилам терпимості: як розмовляти із підлітками, пенсіонерами та образниками.

Перший курс прослухали майже 100 водіїв. У березні набір повторятимуть.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв маршруток учать ввічливості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути