четвер, 12 серпня 2010 19:21

"Вирубають ліс, продадуть і нагріють собі кармани"

Жителі сіл Людавка, Почапинці, Курилівці Жмеринського району звернулися з листом до президента, голови Верховної Ради, прем"єр-міністра та генпрокурора. Вимагають заборонити будівництво сміттєпереробного заводу на території колишньої військової частини, що у лісі неподалік.

— 400 дачних ділянок — за 400 метрів від військової частини, — розповідає сільський голова Людавки 47-річний Роман Пашковський. — Упритул до цієї землі. Через дорогу — дендрологічна ділянка Людавського лісництва, де ростуть рідкісні породи дерев. За 700 метрів з іншої сторони на річці Ровець — каскад ставків по 50–60 гектарів. Ми не проти виробництва, але під завод можна виділити поле далеко від села. Справжній сміттєпереробний завод — це золоте дно. Але хто знайде зараз 60 мільйонів доларів, щоб його побудувати? Заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод у своєму виступі по телебаченню прямо сказав, що грошей для будівництва заводу немає ні у міста, ні в області, ні навіть у держави. А це значить, що ліс вирубають, продадуть і нагріють собі кармани.

Дозвіл на виготовлення документації на спорудження заводу дала попередній голова Жмеринської райдержадміністрації Людмила Мельник перед звільненням. Роман Пашковський вважає, що чиновниця значно перевищила повноваження.

— Державний акт на право користування цією ділянкою Вінницькій міськраді видали так швидко, — продовжує. — У липні 2009 року Юлія Тимошенко розпорядилася передати у комунальну власність майно військової частини. 18 лютого цього року колишній губернатор Олександр Домбровський підписав розпорядження, щоб надати землю Вінницькій міськраді. За добу аналогічне розпорядження на постійне користування землею видає колишня голова РДА. І за сім днів державний акт готовий.

Зараз ви читаєте новину «"Вирубають ліс, продадуть і нагріють собі кармани"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути