понеділок, 05 вересня 2011 05:30

Вінницький авіазавод знову ремонтує літаки

Запорізьке товариство "Мотор Січ" замовило вінницькому державному авіазаводу "Віас" ремонт 10 вертольотів Мі-2. Із 2010-го підприємство у стані банкрутства.

— Йде його реанімація, бо процедуру банкрутства замінили санацією. Завод був винен вінницькій міськраді за податок на землю та "Мотор Січі" за кредит. Міськрада дозволила більшу частину податку до кінця 2011 року не погашати, — каже 60-річний Костянтин Олександров, голова профкому.

"Віас" створили 1961-го на базі військових авіаремонтних майстерень. Підприємство ремонтує літаки Ан-2, Як-52 та вертольоти Ка-26, Мі-2.

19 серпня Вінницька міськрада звільнила авіазавод від сплати податку на землю до кінця 2011 року. "Віас" винен місту близько 1,2 млн грн. Рішення прийняли, щоб допомогти підприємству відновити роботу і погасити борги по зарплаті.

— Завод попав у боргову яму 2007-го, коли мерія вчетверо підняла податок на землю. Тоді замість 250 тисяч гривень мали платити 1 мільйон 250 тисяч гривень, — говорить 75-річний Олексій Сокур, голова комісії з трудових спорів підприємства. — Щоб вижити, завод підняв ціни заказчики відвернулися. Після постанови Кабміну про внесення "Віаса" до переліку пільговиків міськрада перестала нараховувати податок на землю. Але авіазавод завис у боргах.

У грудні 2010-го прокуратура відкрила кримінальну справу за невиплату зарплати проти директора підприємства Олега Ярославського. Він очолює його з 1996-го. Наприкінці минулого року прокуратура зібрала 290 працівників заводу взяти показання. Але всі відмовилися свідчити проти Ярославського.

Зараз заводом керує виконувач обов'язків директора Василь Хвостак, представник "Мотор Січі".

Зараз ви читаєте новину «Вінницький авіазавод знову ремонтує літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути