понеділок, 14 квітня 2008 18:20

Вінницький аеропорт запрацює у червні

На базі аеропорту в Гавришівці Вінницького району планують створити центр перевалки товарів зі складами. Сюди транспортуватимуть товари з України та Європи. Потім перевозитимуть до Польщі та Європи.

— Протягом місяця маємо відремонтувати пасажирський термінал, зробити вентиляційні системи та підвести воду, — каже заступник голови облдержадміністрації 57-річний Василь Жердецький.

На ремонт аеропорту планують витратити 1,2 млн грн. Сюди будуть залучати інвестиції канадських, російських та австрійських компаній.

— Іноземні компанії зацікавлені в реконструкції місцевого аеропорту, він має зручне місце розташування, — зазначає заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій, 43 роки. — Він має стати транспортним та центром закупки, перевезення та зберігання товарів.

Сьогодні вінницький аеропорт обслуговує лише вантажні рейси. Діє одна злітна смуга. Під склади планують виділити 60 га землі навколо аеропорту. З червня "Гавришівка" щомісячно обслуговуватиме 60 авіарейсів і 1800 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький аеропорт запрацює у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути