пʼятниця, 15 червня 2007 07:02

Ведмедикові поливають спину й дають 100 грамів меду

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Під час купання ведмедик Малюк вхопив зубами шланг, з якого його щодня поливає працівник вінницького зоопарку  ”Віноблагролісу” Олександр Лісовський
Під час купання ведмедик Малюк вхопив зубами шланг, з якого його щодня поливає працівник вінницького зоопарку ”Віноблагролісу” Олександр Лісовський

"У жарку погоду ми купаємо і ведмедів, і свиней, і коней кожен день, якщо температура повітря до 30 градусів, — розказує працівник вінницького зоопарку "Віноблагролісу" 38-річний Олександр Лісовський. — Особливо купатися любить чорний гімалайський ведмідь. Він стає на клітку задніми лапами, щоб йому поливали спину".

На публіку ведмедик бавиться з колесом, перевертається через голову, чіпляється лапками за решітку, підтягуючися. Його тут звуть Малюком.

— Ще маленький, йому всього півтора року, його придбали тримісячним в одному із зоопарків, — каже зоотехнік 34-річна Надія Сук. — Їсть кашу, рибу, а найбільше любить мед. Багато меду йому не даємо — це дорого. Але сто грамів, це 3–4 ложки, щодня в кашу кидаємо.

Цукерки й солодощі Малюку не дають, бо в них є штучні домішки. Відвідувачам частувати ведмедика не дозволяють. У спеку він переважно спить, хоча під вечір стає активним.

У корита працівники зоопарку наливають багато води, щоб тварини самі могли покупатися. Кіз, антилоп не поливають водою. Вони на літо линяють, і їм не спекотно.

Кенгуру з малюком місяць тому передали в Чернігів.

— Вони в нас були півтора місяця. Їх придбали для Чернігівського зоопарку, і доки там готували для них місце, вони були в нас на утриманні, — пояснює 43-річний Анатолій Іванець, головний лісничий "Віноблагролісу". — Найближчим часом ми збираємося й собі придбати кенгуру. Коштує воно десь 20 тисяч гривень. Ці тварини дуже популярні у відвідувачів.

Місяць тому у зоопарку ввели послугу — при вході кожен може придбати корм і погодувати тварин.

— Якось трапився прикрий випадок, — розповідає Анатолій Іванець, — чимось нагодували койота і він помер. Тоді ми вирішили, що краще хай відвідувачі дають те, що тваринам можна. І при вході стали продавати нарізані овочі, коштують вони одну гривню.

У зоопарку зараз понад 50 видів тварин і птахів. Переважно з нашої місцевості. Щоб дістатися до зоопарку "Віноблагролісу", слід від кінцевої тролейбусів N9, 6 на вул. Київській йти за дороговказами.

Зараз ви читаєте новину «Ведмедикові поливають спину й дають 100 грамів меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути