понеділок, 03 жовтня 2011 05:15

Василь Поліщук хоче одягнути водіїв маршруток у сорочки з краватками

Василь Поліщук хоче одягнути водіїв маршруток у сорочки з краватками

1 вересня на посаду голови Калинівської райдержадміністрації призначили генерал-лейтенанта Василя Поліщука, 53 роки. Очолював обласну міліцію з 2007-го по 2010 рік. Раніше обов'язки голови РДА виконувала Раїса Кіпоренко, 53 роки. За три дні до призначення Василя Поліщука її затримали працівники СБУ та прокуратури із хабаром у розмірі 6 тис. грн.

Хто вам запропонував очолити район?

— Губернатор Микола Джига. Пообіцяв підтримувати. Я кілька місяців думав. Маю великий досвід кадрової роботи. Дружина не хтіла, щоб ішов, бо був заступником гендиректора концерну "Поділля". Мама тоже казала, щось не так зроблю, люди почнуть докоряти. Коли призначили, то одразу попросила помогти лікарні. Я ж родом із Калинівського району.

Це тому лікарня стала першим об'єктом, який відвідали після призначення?

— Так, бо люди просять уваги і нормальних умов. Треба довести до ладу операційні, реанімацію, приймальне відділення. Утеплимо палати і замінимо вікна. У харчоблок на весь рік заготовили картоплі. Цукру достатньо, мед є. На компоти сухофрукти заготовили. Треба хорошої заварки, бо там одну полову застали. На відділення закупимо електрочайники, щоб будь-коли медсестра зробила чаю пацієнтові.

Усіх школярів теж забезпечите харчуванням?

— Збирав усіх директорів. На 80 відсотків це питання вирішили за рахунок шкільних присадибних ділянок, місцевих підприємств, спонсорів і батьків. Ще проблема — не в усіх школах є внутрішні туалети. Десь можна облаштувати, а десь треба добудувати кімнату.

Як зміниться обличчя району?

— У місті зараз викладають із каміння композицію у формі герба Калинівки. У селах посадимо клени, липи. А днями всіх водіїв маршруток одягнемо в однакові сорочки та краватки. Уже їх замовили.

Микола Джига дав вам завдання зменшити кількість безробітних.

— У бюджетній сфері місць немає. Офіційно є 682 безробітних. Насправді ця цифра значно більша. Треба давати дорогу молодим, багато пенсіонерів працюють.

Яких підприємств не вистачає в районі?

— Хочемо збудувати сучасний елеватор на 180 тисяч тонн зерна. Запрошуємо в наш район інвестора Миколу Кучера — директора підприємства "Зернопродукт", що входить до компанії "Миронівський хлібопродукт". Варто відкрити хлібопекарню. Потреба району — 15 тонн хліба і 4 тонни випічки на добу. У магазинах бажано продавати товари районних виробників — пельмені, м'ясо, олію, муку. Не вистачає цехів із переробки та фасування круп, макаронів, риби, птиці. Хтів би відкрити лінію виробництва радянського сітра. І люди на роботі, і податки в наш бюджет.

Визиваю кожного керівника. Слухаю їхні біди. Наприклад, підприємець обробляє 200 гектарів землі, а зареєстрований один робітник. Сам же її не обробить. Де інші працівники? Ставимо умову хоча б чотирьох оформити.

Кажуть, будете отримувати 4 тисячі гривень?

— Мені достатньо пенсії, на яку спокійно можу прожити. А в адміністрації зарплати маленькі, особливо по відділах — 900–1000 гривень. Треба подумати, як збільшити. Можна говорити за премії. Декого скоротимо, а роботу розподілимо на інших і прибавимо до зарплати 200–300 гривень.

Що змінили в інтер'єрі кабінету?

— Товариш постелив нові коври, бо старі в пилюці були. Привіз своє шкіряне крісло з масажною спинкою. Телевізор поставлять новий і столи.

Кажуть, обідаєте в місцевому ресторані "Водограй", який належить вашій племінниці?

— Інна запрошувала, але я не маю часу. То перебиваюся бутербродами, то до мами їздю. А взагалі добре снідаю. Дружина варить кашу з молоком, пару яєчок, велику кружку чаю п'ю з бутербродами — із сиром і домашнім маслом. Його дружина сама збиває з вершків. Таке масло в сім'ї їм тільки я. Молоко материні сусіди дають, а я допомагаю їм осінню жомом.

Стали частіше їздити до матері Ніни Павлівни у село Писарівку?

— Як і раніше — раз-два в тиждень. Ніколи не приїжджаю з пустими руками. Обов'язково купую хліб і цукерки та роздаю сусідським дітям. Мамі 82 роки, а ще обходить город, тримає курей і качок.

Від чого відмовляєтеся через напружений графік?

— Я, як заведена машина, весь час працюю.

Зараз ви читаєте новину «Василь Поліщук хоче одягнути водіїв маршруток у сорочки з краватками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути