Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 18:32

В іллінецькій п"ятиповерхівці згоріла побутова техніка

20 серпня в місті Іллінці на Вінниччині в 60-квартирній п"ятиповерхівці на вул. Пестеля, 13 згоріла вся ввімкнена побутова техніка.

— Це сталося між шостою та сьомою вечора, — розповідає мешканка однієї із квартир 31-річна Юлія. — Коли приїхала аварійка й заміряла напругу, вона виявилася 440 вольт.

Жінка оцінює свої збитки приблизно в 4,5 тис. грн. У неї згоріли комп"ютер, тюнер до супутникової антени, телевізор і зарядний пристрій до телефону.

— Люди кажуть, замикання сталося через те, що поблизу на будівництві зачепили головний кабель, через який подається напруга в будинок, — продовжує Юлія. — Раніше на цій земельній ділянці була стара котельня та парк. Тепер її викупив підприємець із Вінниці й зводить там будинок.

Інформацію підтвердив працівник іллінецьких електромереж, але назвати себе відмовився.

— Стару котельню розвалили, а круті хлопці купили участок і почали будуватися, — каже чоловік. — Зачепили кабель, от і пішла перенапруга. А оскільки цей будинок обслуговуємо ми, то і з претензіями приходять до нас.

Проте директор районних електромереж Анатолій Карабіновський, 48 років, таке пояснення заперечує.

— Напруга дійсно була вдвічі вищою за нормальну, — каже чоловік. — Наші працівники перевірили головний кабель, він виявився цілим. Коли заміряли напругу після того, як відключили дім від мережі, вона була нормальною. Замикання могло статися й через когось із мешканців дому.

Електропостачання будинку відновили наступного дня після обіду. Кабель до будинку протягнули від сусіднього стовпа. Мешканці вважають, це небезпечно.

— Протягнути кабель під землею ми зараз не можемо, бо йде будівництво, — пояснює Анатолій Карабіновський. — Але це місце абсолютно безпечне. Кабель новий, повністю ізольований.

Офіційних висновків поки що немає. Зламану техніку люди ремонтують за власні кошти.

Зараз ви читаєте новину «В іллінецькій п"ятиповерхівці згоріла побутова техніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути