понеділок, 29 серпня 2011 05:30

У Вінниці запрацює нова радіостанція

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Ігор Шевченко: ”Для спілкування у прямому ефірі провадимо відеозв’язок Skype. Хочемо нашого слухача бачити. І щоб він нас бачив”
Ігор Шевченко: ”Для спілкування у прямому ефірі провадимо відеозв’язок Skype. Хочемо нашого слухача бачити. І щоб він нас бачив”

— Наш формат — не "все про все", а про конкретні речі. Тільки корисна інформація, — говорить 37-річний Ігор Шевченко, директор телерадіокомпанії "Подільські комунікації". — Тому слоган "Відчуй своє місто — "Радіо-Вінниця" і для слухачів, і для нас.

Коли можна буде почути "Радіо-Вінниця"?

— У тестовому режимі ми вмикаємося наприкінці серпня. Це буде інтерактив зі слухачами. Ми хочемо почути звичайних городян: що їх турбує, що цікавить, що хотіли би почути про місто. Тоді ми краще зорієнтуємося у подальшій роботі. Офіційне відкриття присвячуємо Дню міста, яке святкуємо 10 вересня. Мабуть, це знаковий день.

Чим "Радіо-Вінниця" відрізнятиметься від інших радіостанцій?

— Звісно, ми маємо намір вирізнитися з-поміж 17 вінницьких радіостанцій. Головна концепція "Радіо-Вінниця" — задовольнити бажання слухачів — вінничан. Особливістю нашої радіостанції стануть місцеві матеріали та інтерактиви. Зараз для нас важливо встановити контакт зі слухачами. Душевний контакт.

Інтерактиви будуть звичним форматом спілкування?

— Безумовно. Для цього запускаємо одразу дві телефонні лінії. Якщо людина "за", дзвонить на один номер, якщо "проти" — на другий. Можна одночасно спілкуватися в ефірі, дискутувати одне з одним. А не тільки ставити запитання. Вінничани допомагатимуть нам створювати новини, телефонуватимуть на студію, розмову записуватимуть. А після перевірки фактів, інформація потраплятиме в ефір. Такий собі канал народних новин. Також на інтернет-сторінці наші слухачі зможуть коментувати новини і передачі, висловлювати свої думки, уточнювати почуте.

Яке співвідношення програм за форматом?

— Враховуючи, що ми в ефірі 24 години, буде більше розважальних програм. На другому місці — інформаційні. Просвітницькі на третьому, це будуть короткі передачі, аби їх нормально сприймали. Говоритимемо про людські цінності, культуру, медицину, хобі, дітей, домашніх улюбленців та інше. Даватимемо в ефірі для вінничан і термінові повідомлення. Наприклад, про відключення води.

А приблизний перелік програми передач є?

— Не хотілося би розкривати свої творчі плани завчасно. У нас багато проектів. Можу тільки сказати, що буде багато інтерактиву.

Яких інновацій очікувати вінничанам?

— У перспективі для спілкування у прямому ефірі впровадять відеозв'язок Skype. Ми хочемо нашого слухача бачити. І щоб він нас бачив. Такої технології на радіостанціях України, мабуть, немає. Взагалі, я вважаю, що за відеотехнологіями — майбутнє. Наприклад, російське радіо "Ехо Москви" запустило відеотрансляцію. На сайті бачиш одночасно кілька ракурсів. І можеш спостерігати за всіма учасниками радіопрограми, а також те, що вони говорять у паузах. Тобто реально спостерігаєш всю кухню. Це пілотаж вищого класу. Ми теж прагнутимемо такого рівня.

Наскільки дороговартісною буде реклама на "Радіо-Вінниця"?

— Зараз мене цікавить не суперрентабельність проекту, а створення нормального продукту. І якщо він буде прийнятий вінничанами, розвиватимемося. Тому, сподіваюсь, що вартість рекламних продуктів буде адекватною. Хочемо запустити контекстну рекламу. Наприклад, у передачі розповідають про екологічно чисті продукти. Паралельно подають інформацію, де їх можна придбати. В ефірі також будуть приватні оголошення від населення про автомобілі і нерухомість. Є приклади, коли автомобіль продавали з другої трансляції оголошення на радіо. Отже, сила радіо сьогодні поки що недооцінена.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці запрацює нова радіостанція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути