понеділок, 13 серпня 2012 06:15

У перший приватний ресторан Вінниці йшли за сервісом

Уже рік як у Вінниці відновив свою роботу ресторан "Ветер странствий". Це перший комерційний ресторан міста. Працював із 1987-го по 2005 рік.

— Уперше я сюди потрапив 1989-го, коли гуляли весілля у товариша, — розповідає вінничанин 43-річний Сергій Рум'янцев. — Тоді тут був один зал із п'ятьма столиками на шість осіб. Це був дуже дорогий і престижний ресторан. Хто хотів відпочити, йшли сюди. Народу щовечора було море, всі місця зайняті. У закладі був зовсім інший сервіс. У державних ресторанах усе було по стандарту: супові тарілки, тарілки для другого — все однакове, офіціанта не докличешся. А тут до тебе підходять, ввічливо поводяться. Страви, пам'ятаю, подавали на великих тарілках. Прикрашали зеленню. Це було незвично, ново та цікаво.

Ресторан відновив свою роботу, зберігши атмосферу минулого — затишну обстановку, тиху музику й смачне меню. Замість одного залу заклад тепер має два.

— Найголовніше, що у стінах нашого ресторану можна сховатися від вуличного шуму та суєти, — говорить директор "Ветер странствий" Світлана Заїка, 39 років. — Більша частина закладів у місті підлаштовані під те, щоб відвідувачі або вживали спиртне, або танцювали. Але аж ніяк не спілкувалися. У нас відвідувачам не завадить ні гучна музика, ні натовп. Усе облаштовано для того, щоб люди могли відпочити. До нас ходить як молодь, бо тут тихо та спокійно, так і старше покоління, бо для них це повернення у минуле.

Ресторан розташований неподалік центру міста. Спуститися до нього можна вулицею Пушкіна за 5 хв.

— На Соборній є багато закладів швидкого харчування, але страв на мангалі вони точно не готують, — каже Світлана Володимирівна. — У нас же практично в центрі міста можна скуштувати шашлик, люля-кебаб, овочі на грилі. З останніх робимо салат. Обсмажуємо помідори, болгарський перець, гриби, баклажани та цибулю. Гриби перед тим маринуємо у соєвому соусі, часнику та спеціях. Заправляємо салат вершковим маслом. Відвідувачам подобається ця страва через свій пікантний смак та запах диму. Особливо смакує із червоним грузинським напівсухим вином. До салату подаємо лаваш із бринзою і помідорами або зеленню та маслом.

До м'ясних страв заклад пропонує фірмові соуси — класичний, вершковий або коньячний.

— Кавказьку страву люля-кебаб подаємо із вершковим соусом, — продовжує директор. — Класичний соус готуємо з овочами, зеленню та часником. Коньячний — із коньяку, лимонного соку, майонезу і кетчупу. Останній особливо смакує з рибою на мангалі. Вона у нас на всі смаки: товстолоб, короп королівський, судак річковий, сьомга, скумбрія. Ми завжди раді бачити у нашому ресторані як постійних, так і нових відвідувачів.

Ресторан знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пушкіна, 42. Тел. 0 (432) 32 76 39

Зараз ви читаєте новину «У перший приватний ресторан Вінниці йшли за сервісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути