четвер, 01 квітня 2010 16:56

"У діючого губернатора є шанси залишитись у кріслі"

— Шансів залишитися на посаді губернатора в Домбровського зараз нульові, — говорить 60-річний Семен Ханук, помічник народного депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. — Він уже не раз їздив на поклон до Януковича, але все рівно його поміняють. Питання в часі.

На посаду губернатора Вінниччини обговорюють кандидатуру Валерія Бевза від Комуністичної партії та Сергія Татусяка від Партії регіонів.

— Кращим буде будь-хто, крім Домбровського, — продовжує Ханук. — Він же віддав 33 гектари землі в оренду будівельній фірмі за 10 тисяч гривень у рік. Це по 330 гривень за гектар, а скільки лісу вирізали! А за кордоном скільки побував за гроші з державного бюджету.

Ханук передбачає, що Домбровського поміняють наступного тижня.

Депутат Вінницької міської ради від Комуністичної партії Олександр Парвадов, 60 років, вважає, що справа не у прізвищах, а в особистих якостях кандидата:

— Комуністична партія входить в коаліцію, і маємо всі шанси мати кількох губернаторів в Україні від партії. Кожен із 27 депутатів Верховної Ради, і облради, і міськради зміг би працювати на цій посаді.

Вінницька еліта найбажанішим кандидатом вважає Домбровського.

За Вінниччину йде нешуточна боротьба

— Судячи з того, що нового голову облдержадміністрації так і не призначили, у діючого губернатора є всі шанси залишитися в цьому кріслі, — упевнений вінницький підприємець Дмитро Прохоров, 46 років. — За Вінниччину йде нешуточна боротьба. Але останнім часом Компартія більше жадає посад голів райдержадміністрацій. Вони згодні відмовитися від зазіхань на губернаторські крісла, якщо їм дадуть по три-чотири посади голів райдержадміністрацій у кожній області. Тим більше, найімовірніший кандидат від комуністів — Валерій Бевз — уже відмовився очолити нашу область.

Великим плюсом на користь кандидатури Домбровського Прохоров називає любов української влади до слова "стабільність":

— Навіть коаліцію назвали "Стабільність і реформи". Стабільність їх так гіпнотизує, що вони ладні прийняти Домбровського як гаранта спокою, контролю в області. Тим більше, велика кількість місцевої еліти категорично не сприймає Януковича. Їх можна заспокоїти, залишивши Домбровського. До того ж у регіоналів немає однозначного лідера на Вінниччині, за яким піде депутатський корпус облради. Київ боїться якщо не відкритого, то тихого саботажу. А цього б не хотілося, зважаючи, що область одна з трьох вийшла з позитивним сальдо.

Заступник міського голови та депутат облради Анатолій Ворона, 60 років, теж зазначає, що за всіма показниками область на перших місцях в Україні:

— Олександр Георгійович — робоча людина. Звичайно, хотілося б, щоб він залишився губернатором. Можу сказати, що він не тільки гарний професіонал, але й золота людина.

Зараз ви читаєте новину «"У діючого губернатора є шанси залишитись у кріслі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути