четвер, 26 серпня 2010 18:56

У день міста проведуть карнавал

Автор: фото: Олена ІВАНОВА
  Під час святкування Дня міста 2009 року запросили акторів з львівського театру ”Воскресіння”. У яскравих вбраннях вони ходили вулицями на ходулях
Під час святкування Дня міста 2009 року запросили акторів з львівського театру ”Воскресіння”. У яскравих вбраннях вони ходили вулицями на ходулях

11 та 12 вересня на День міста вінничан та гостей просять одягнути карнавальні костюми й маски. Цьогоріч святкуватимуть у театралізованому стилі. Відтворять найвидатніші події різних епох життя  Вінниці.

— Розпочнеться карнавал о 14.00 від майдану Незалежності. Очолять його скоморохи, які крокуватимуть Соборною, — розповідає Руслан Анфілов, 36 років, керівник міського управління сім"ї, молоді й туризму.

Вінничан вітатимуть дружинники Київської Русі та козаки. Також  магістрат на чолі з бургомістром. Їх супроводжуватимуть пекарі, рибалки, кожум"яки, ковалі та інші ремісники. Навпроти мерії збудують середньовічне містечко.

— Очікується, що в окремому блоці карнавалу будуть представлені видатні особистості, життя яких було пов"язане з Вінницею та Поділлям, — пояснює Анфілов. — Це литовські князі брати Коріатовичі, козацький полководець Іван Богун, знаменитий хірург Микола Пирогов, класик української літератури Михайло Коцюбинський, перший архітектор Вінниці — Григорій Артинов, художник Василь Тропінін, композитори Микола Леонтович, Петро Чайковський та Ференц Ліст.

У центрі міста розташують сцени, на яких актори вінницьких театрів і місцевих колективів розіграють історичні мініатюри.

— У програмі також плануються виступи циркових артистів, попурі з бальних танців. Звучатимуть міські романси. Окрім цього, всіх бажаючих тут навчатимуть танцювати твіст, — продовжує Руслан Анатолійович.

У парку ім. Горького відтворять радянський період.

—До глядачів приєднається "батько" кіножурналу "Єралаш" Борис Грачевський. Як відомо, він де не буває, шукає талановитих молодих акторів. Там же пройде конкурс "Караоке на майдані" з Ігорем Кондратюком.

Останнього запросили стати ведучим музичного  концерту, який розпочнеться о 20.00 на пл. Стуса біля "книжки".

— Виступить співачка із символічним для нашого міста прізвищем —   Олена Вінницька. А ще гурти "Астарта", "Чорнобривці", "Авіатор",  "Бряц Бенд" і співак Петро Чорний.

Фотолюбителі можуть передати організаторам свята чотири-п"ять найвдаліших фото, зроблених 11 вересня. Авторів найкращих робіт  нагородять спеціальними призами на  ВІННИЦІанському фестивалі комедійного та пародійного кіно. Він відбудеться наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «У день міста проведуть карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути