середа, 28 листопада 2007 18:30

Твердий сир подорожчає з грудня

Ціни на тверді сири "Російський" та "Голландський" виробництва Літинського молокозаводу зростуть на початку грудня. Нині ціна сиру у фірмових магазинах Літинського сирзаводу 31,35 грн/кг. Після подорожчання вона становитиме 34,5 грн/кг.

— Ми вже подали заявку до облдержадміністрації про підвищення ціни на 10 відсотків, — говорить головний бухгалтер ВАТ "Літинський молокозавод" Станіслав Стрілецький. — Подорожчання пов"язане із сезонним зменшенням кількості сировини та ростом цін на молоко.

Біля прилавка з літинськими сирами у павільйоні ринку Лісопарк завжди є черга. Продавчиня про підвищення ціни нічого не знає. В інших виробників на базарі ціни вищі.

— Тут найдешевші масло та сир. Раз на два тижні по півкіло того й іншого купляю. Пенсія в мене 300 гривень і в діда така ж, то багато не наїсишся, — спирається на палицю 79-річна Марія Ковбасюк. — Торік сир був по 17 гривень, раз на тиждень по півкіло купляла. А тепер буду, навєрно, раз у три тижні сюди ходити.

Спеціалісти обласного управління економіки прогнозують ріст цін на молокопродукти.

— Поки що із заявою про підняття цін до нас звернувся лише Літинський маслосирзавод, — говорить заступник начальника управління Тетяна Ляхович. — Поки що ми бачимо, що Літинський сир є найдешевшим на ринках.

Відпускна ціна сиру "Російський" Вапнярського маслосирзаводу в Томашпільському районі Вінниччини — 32 грн/кг. За словами головного бухгалтера заводу Тамари Коломієць, вона збільшуватиметься. Нині кілограм цього сиру в мережі супермаркетів "Сільпо" коштує 44 грн.

Зараз ви читаєте новину «Твердий сир подорожчає з грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути