четвер, 23 грудня 2010 19:07

Треба прискорити приватизацію землі

"П'ять років тому купила в селі будинок. Оформила усі документи. Із Жмеринки привезла землеміра, який обміряв мою ділянку. Весною цього року прийшов якийсь чоловік і заявив, що шматок мого городу у 5 соток землі належать йому. Каже, що жінка,у якої я купила хату, була його тіткою і вона віддавала землю йому. В селі кажуть, що цей чоловік хапає землю, де тільки може. У мене троє дітей і п'ятеро внуків. Усі живуть з мого городу. Ми пішли з тим чоловіком в сільраду. Там ніяких документів не показали. Сказали: " Він має право." Я на тій землі посіяла кукурудзу, а він мені нагло: "Щоб я тебе там не бачив!". Урожай так і не зібрала, бо боюся. Хто пояснить як мені діяти, щоб усе було по закону?".

Запитує Антоніна Майсак із села Станіславчик Жмеринського району.

Відповідає головний архітектор Жмеринки Юрій Самойленко. Він  підписує всі документи, що стосуються приватизації землі.

— Право користування і володіння земельною ділянкою наступає після оформлення правовстановлюючого документа на землю та його реєстрації в державному земельному кадастрі. З 1 січня функції по реєстрації будуть передані Держкомзему. По районах це районний відділ, а по місту — міський відділ земельних ресурсів.

Щодо ситуації Антоніни Майсак із Станіславчика пояснюю, що у землевпорядника в сільраді є книжка ведення обліку землеволодінь. Її  пишуть від руки, там є приблизні розміри земельних ділянок. Жінці повинні показати розміри земельної ділянки, якою вона користується, і чи фігурує там людина, що претендує на шматок городу.

У будь-якому випадку передача землі тіткою племіннику на словах не є передачею. У людини на руках повинен бути державній акт або договір оренди. У випадку, якщо в обох людей іде спор на користування земельною ділянкою, вони повинні в першу чергу мати документ на володіння будинком.

Раджу Антоніні прискорити приватизацію землі. Отримати в сільраді документи, піти в землевпорядну організацію, яка має на це ліцензію, і замовити технічну документацію. Подати документи мені на підпис і чекати рішення сесії з дозволом на приватизацію.

Зараз ви читаєте новину «Треба прискорити приватизацію землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути