четвер, 20 січня 2011 17:03

Трактористам і дояркам купили путівки до Єгипту

Автор: фото надане Валентиною Запорожець
  Працівники районних філій товариства ”Зернопродукт”
Працівники районних філій товариства ”Зернопродукт”

17 працівників філій товариства "Зернопродукт МХП" на Вінниччині повернулися з Єгипту. Путівками їх відзначили за хорошу роботу. Закордонні паспорти оформляли за рахунок підприємства.

Суму, яку витратили на відпочинок працівників, не розголошують. Приблизна вартість — $700 за тиждень.

— Із собою брала 100 доларів. Сказали, цього вистачить, — розповідає 41-річна Валентина Запорожець із Ладижина. Вона завідує фермою Оляницької філії товариства. — Гроші потрібні були лише на екскурсії. Решта — безкоштовно.

Це перша закордонна поїздка Валентини Миколаївни. Вона також вперше була на літаку. Відпочивала у Хургаді в 4-зірковому готелі "Корал Біч".

— Їли все, що й у нас. Були навіть крильця та стегна "Нашої Ряби", — розповідає ладижинка. — Молода картопля, багато фруктів та квасоляних страв. На екскурсію їздили тільки до Каїра, заплатили 80 доларів.

Додому з Єгипту Валентина Запорожець привезла сувенірного верблюда — для однорічного онука Олексія.

32-річний В'ячеслав Сташок із села Крищинці Тульчинського району працює трактористом у Тульчинській філії "Зернопродукту". Він теж отримав путівку:

— Зарплату маю в межах 2,5 тисячі гривень. Раз на рік можна було б дозволити з родиною поїздку до Єгипту. Якби не було більш куди вкладати гроші. Живемо у старенькій хатині, там дуже багато роботи.

Дружині Оксані та 11-річній доньці Діані В'ячеслав привіз статуетки Сфінкса і Тутанхамона.

Василь Вусик, 60 років, із села Баланівка — інженер у Бершадській філії підприємства.

— Там — рай, — говорить. — Скрізь чисто, дуже багато світла. Тільки це відчуття раю є лише в курортній зоні, по узбережжю 212 готелів. А Каїр — темний і брудний, люди живуть бідно. Із Хургади туди їхали тисячу кілометрів. В автобусі з нами був араб-охоронець з автоматом. Дорогою показували автобус, що впав у провалля.

Каже, що єгиптяни схожі на циган — хапають за руки, припрошують щось купувати:

— Зайшов у магазин шкіряного одягу — космічні ціни. На квадроциклі покататися 25 доларів, у море піти з аквалангом та інструктором 45 доларів. Обідали в каїрському ресторані: шведський стіл входить у вартість екскурсії, а напої — ні. Хлопці хотіли пиво купити — п'ять доларів пляшка, цигарки по 2 долари. Хотів поїхати до Єрусалима, але екскурсія туди коштує 390 доларів. Тож зайшов у місцевий православний храм, купив для дружини іконку і календар. Синові привіз запальничку. Вже вдома роздивився її добре: вгорі — арабські букви, а нижче меншими — "мейд ін Чіна".

Із 17 відпочивальників двоє жінок-доярок та 11 трактористів і механізаторів. Решта — керівники філій.

— Даємо приклад іншим, щоб вони працювали краще. При відборі працівників брали якісні показники, — повідомляють у відділі кадрів "Зернопродукту". — Раніше кращих працівників відзначали преміями на День сільського господарства.

Товариство "Зернопродукт МХП" створили 2005 року. Воно вирощує зерно. На Вінниччині є вісім філій підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Трактористам і дояркам купили путівки до Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути