Ексклюзиви
четвер, 11 вересня 2008 21:34

Тетяна Касьян лікує хвороби очей у дітей

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  У приватному дитячому очному кабінеті у Вінниці лікар Тетяна Касьян проводить сеанс 6-річній Софійці Косяк. Короткозорість та астигматизм дівчинці виправлять за допомогою СКЕНАРа. Цей унікальний апарат, який відновлює усі функції організму, брали на орбіт
У приватному дитячому очному кабінеті у Вінниці лікар Тетяна Касьян проводить сеанс 6-річній Софійці Косяк. Короткозорість та астигматизм дівчинці виправлять за допомогою СКЕНАРа. Цей унікальний апарат, який відновлює усі функції організму, брали на орбіт

До окуліста приватного дитячого кабінету, у Вінниці на вул. Богуна, 44, Софійку Косяк, 6 років, привела бабуся. Тут проводять комп"ютерну діагностику, лікують короткозорість та далекозорість, косоокість, астигматизм, атрофію зорових нервів, добирають окуляри.

— Коли з"ясувалося, що в Софійки короткозорість і астигматизм, я по всьому місту шукала Тетяну Касьян, — розповідає Валентина Гетьманчук, 58 років. — У 1979-му вона вилікувала мою доньку Галю. Вона бачила лише на 40 відсотків. На щастя, випадок звів нас із Тетяною Михайлівною. Галя чотири роки підряд проходила 10-денний спеціальний курс лікування і зараз зір у неї 100-відсотковий.

До розмови приєднується вінничанка Ольга Материнська, 31 рік:

— Я воджу сюди обох своїх дітей: 9-річну Дашу й 10-річного Діму. В Даші зір був усього 25 процентів, і один глазік ще й косив. Зараз вона бачить 80 процентів, а косоокість виправили. Я задоволена. Сеанс триває до трьох годин, але ж є результат! Багато моїх знайомих із районів возять сюди дітей.

Цей приватний дитячий кабінет у Вінниці працює дев"ятий рік. Обладнаний найсучаснішою апаратурою.

— Це синоптофор, прилади "Панорама" та АСО, — робить екскурсію кабінетом лікар вищої категорії, кандидат медичних наук Тетяна Касьян. — А це наша гордість — СКЕНАР. Унікальний прилад, що відновлює всі функції організму. Його брали на орбіту космонавти.

Я вчилась в учнів Філатова

Лікар веде до іншої кімнати, де на стінах висить багато яскравих натюрмортів. То роботи самої лікарки.

— Тут проходять сеанси магнітотерапії та електростимуляції, — продовжує. — А це моя власна розробка: прилад для лікування у дітей косоокості та амбліопії. Я по цій темі захищала дисертацію.

Прилад Тетяни Касьян 1988 року отримав срібну медаль на виставці досягнень народного господарства в Москві. Один подарувала одеській клініці Філатова.

Лікарка каже, що має усі комп"ютерні програми з корекції зору. Деякі у Вінниці є тільки в цьому кабінеті.

— Но, кроме новых приборов, которыми можна произвести впечатление на посетителей, и новейших методик, нужны еще и глубокие знания, — жінка переходить на російську. — Мне повезло, я училась у первых учеников Филатова.

Ціни у приватному кабінеті доступні.

— У столичному центрі, куди я возив сина, з нас тільки за обстеження взяли тисячу гривень, — зітхає чоловік, який прийшов узяти довідку для дитини. Називати прізвище відмовився. — А тут за консультацію, повне обстеження, а це три огляди, і підбір окулярів ми заплатили всього 50 гривень. Отримати поради та рекомендації можна безплатно.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Касьян лікує хвороби очей у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути