четвер, 18 вересня 2008 21:00

Швидкий кредит готівкою дають

Вінничанка Ірина Климчук, 24 роки, планує купити зимовий одяг та взуття на початку осені. Для цього хоче взяти кредит у банку.

— Із настанням холодів ціни на теплий одяг підскочать утричі, — розмірковує Ірина. —Тому навіть із виплатою відсотків я зможу зекономити.

Жінка побачила рекламу "Швидкий кредит готівкою" й спробувала його отримати.

— Мене заманило, що на отримання кредиту не треба було довідки про доходи, а відсотки обіцяли низькі, — згадує дівчина. — Нам частину зарплати в конвертах виплачують, тому на велику суму я не розраховую.

Климчук зателефонувала за номером із реклами. Зустріч призначили наступного дня.

— Біля будинку за вказаною адресою побачила вивіску кредитної спілки. Там стояла черга із 20 осіб, — каже Ірина. — Якийсь чоловік дав заповнити анкету. Мала вказати ім"я, телефон та місце роботи і здати копію паспорта та ідентифікаційного номера.

Секретарка пояснила, що без довідки про доходи банк зможе видати лише 3 тис. грн. Позичать їх під 2% річних. Проте щомісяця на борг будуть нараховувати 3,5%. 12% від суми треба заплатити за розгляд заяви, оформлення документів та послуги банку. 2% щомісячно потрібно сплачувати за внесення коштів на рахунок.

Менеджер перевіряє кридитну історію позичальника та його родичів. Вирішують, позичати гроші чи ні. Тим, хто несумлінно виплачував борги, відмовляють.

— Чекати на ухвалення кредитного комітету треба від 30 хвилин до трьох днів, — попереджає секретарка. — Підпишете кредитний договір, тоді отримаєте гроші.

Наступного дня Ірину запросили на співбесіду. Банк погодився видати їй кредит.

— Коли читала договір, звернула увагу, що позика від двох до трьох відсотків щомісяця. Виходить, що за рік із разовими комісіями сума переплати набіжить понад 40 відсотків, — розповідає Ірина. — Від такого кредиту я відмовилася.

— Зараз і великі банки дають під такі ж відсотки, — говорить менеджер кредитної спілки "Швидкі кредити готівкою" Олена, прізвища не називає. — Ми співпрацюємо з двома банками. Пояснюємо скільки людина переплатить. До того ж більш гнучкі до людських проблем. Наприклад, якщо людина захворіла, чи в неї сталося горе, в кредитній спілці можуть перенести проплату без нарахування комісії, а от у банках, поки доб"єшся відстрочки, можна півмісяця оформляти документи.


У банку "Ренессанс Капітал" кредит без довідки про доходи можна оформити протягом п"яти днів.

— Даємо позики під дев"ять відсотків, щомісяця потрібно сплатити 1,2 відсотка від залишку, два відсотки при внесенні суми на рахунок та послуги банку, — розказує кредитний менеджер Олександр Миколайчук. — Загалом виходить десь більше як 40 відсотків.

Ірина оформила кредитну картку через банк під 32% річних.

— Я відкрила кредитну лінію на зарплатній картці, — говорить жінка. — Взяла п"ять тисяч гривень. На оформлення документів пішло майже два тижні. Кредитною лінією можна буде користуватися протягом двох років. При знятті коштів із мене вираховуватимуть 2 відсотки, зате при поверненні їх на рахунок, я нічого не платитиму.


Найшвидше отримати кредит можна через кредитну спілку.

— У кредитній спілці можна позичити гроші за півгодини, — запевняє Олег Вітомський з Тиврова. — На початку року сину винаймали квартиру, терміново потрібні були гроші. За порадою друга звернувся у кредитну спілку. Я одразу оформив договір, заповнив анкетні дані й за півгодини мені видали гроші під 38 відсотків. Чоловік повернув суму протягом місяця.

— Для оформлення позики потрібно паспорт, код та довідка про доходи, — зазначає голова правління кредитної спілки "Альянс" Наталія Солдатова. — При наявності всіх документів гроші видаємо через півгодини.

Переплата по кредиту 38% річних. Якщо виплачувати суму менш ніж за рік, відсотки стануть нижчими.

Зараз ви читаєте новину «Швидкий кредит готівкою дають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути