понеділок, 17 березня 2008 15:59

Світлофори замінять світлодіодними

Минулого тижня на площі Жовтневій у Вінниці технічні працівники обласної державтоінспекції замінили світлофори економнішими —  світлодіодними. Для пішоходів встановили табло з відліком часу.

— Дуже зручно, — каже вінничанин 30-річний Ігор Ткалюк. — Бачив такі в Києві. Зразу видно, скільки часу залишилося, щоб перейти дорогу.

Світлофори встановили на трамвайній зупинці Дачній та біля гіпермаркету "Метро". Наступного тижня вони з"являться на проспекті Коцюбинського. До кінця року в місті планують замінити їх на всіх перехрестях. Вартість одного пристрою майже 4 тис. грн.

— Ці світлофори економніші на 70 відсотків — розповідає заступник начальника вінницької Державтоінспекції 41-річний Павло Солоненко. — Водіям добре їх видно і в сонячну погоду, і в дощ. На старих, коли сонячно, не видно кольору.

Термін придатності світлодіодних майже 10 років.

Крім світлофорів, на вінницьких перехрестях мають встановити камери відеонагляду. У першу чергу вони з"являться на завантажених місцях перетину шляхів та автомагістралях. Проекти фінансують із міського бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Світлофори замінять світлодіодними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути