Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 07:04

Студенти медуніверситету почали оформлювати субсидії

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  67-річна вінничанка Олена Швець заповнює заяву у кабінеті інспектора. Там їй мають видати талон. На зазначений у ньому час вона має прийти сюди для оформлення субсидії
67-річна вінничанка Олена Швець заповнює заяву у кабінеті інспектора. Там їй мають видати талон. На зазначений у ньому час вона має прийти сюди для оформлення субсидії

До 15 листопада у відділі соціальних допомог Вінниці оформлюватимуть субсидії. У Ленінському відділі соціальних допомог відвідувачі заходять до інспекторів із талонів.

— Людина спочатку приходить до нас на консультацію, в окремому кабінеті отримує талон із вказаним часом прийому та бланк заяви, — пояснює начальник відділу 31-річний Олександр Гулько. — Так ми уникаємо черг.

При собі слід мати паспорти, трудові книжки безробітних членів сім"ї, розрахункові книжки за комунпослуги, електроенергію та теплопостачання. Від пенсіонерів вимагають посвідчення.

— Цього року для оформлення субсидії подається лише довідка про доходи та склад сім"ї. Не треба ходити в газконтору, в електромережу, тепломережу та брати довідку про оплату послуг — нам ці дані висилають в електронному вигляді, — зазначає Гулько. — Правда, поки ще програма не налаштована. Буває, що людина заплатила за тепло, а в нас ще по квартирі борг. Тоді самі дзвонимо у комунслужби та з"ясовуємо.

Студенти з аграрного університету отримували субсидії ще торік. У медуніверситеті почали оформлювати у жовтні.

— Торік ми всі комнатою оформили субсидію, і цього року прийшли, — розповідає студент юридичного факультету Вінницького аграрного університету 22-річний Руслан Кобець.

Руслан чекає на прийом разом зі своїм другом Віталієм Задорожним. Він вчиться за контрактом, тому стипендії не отримує.

Хлопець заходить у кабінет із призначення субсидій і подає документи на оформлення.

— Ваш прибуток 150 гривень на місяць, а платите за гуртожиток 50. Це більше ніж 20 відсотків від доходу, тому з жовтня буде призначена субсидія, — пояснює Олександр Гулько. — Ви мусите погашати за проживання 30 гривень кожного місяця, а 20 грн буде платити держава.

Віталій цікавиться, чи можуть йому призначити субсидію.

— Ваші доходи нульові, але ви навчаєтеся на стаціонарній формі. Субсидія буде призначена, — зазначає Олександр Васильович.

Сім"я може оформити субсидію, навіть якщо має борги за комунпослуги. Але спочатку вони повинні укласти договір на реструктуризацію боргів із постачальниками.

— У мене загальна площа квартири складає 62,5 метра, — каже 59-річна пенсіонерка Ярина Виноградова, яка теж стоїть у черзі на консультацію. — У квартирі ми з дідом прописані удвох. Інспектори кажуть, що субсидію будуть призначати тільки на 52,5 метра. За решту 10 метрів маємо розраховуватися самі. У сусідки однокімнатна квартира, а вона субсидію на все житло получає.

— Ви можете подати документи на комісію, — радить Олександр Гулько. — Протягом двох днів інспектор прийде до вас додому й подивиться на умови життя. Тоді комісія вирішить, чи давати субсидію на всю квартиру. Субсидія призначається на 21 квадратний метр площі на людину та 10,5 метра загального користування. А от люди, в яких однокімнатна квартира, мають право на всю площу, незалежно від кількості мешканців.

49-річна Олена Мазур субсидію не отримає, бо чоловік навесні купив потриманий автомобіль. Машині ще немає 10 років.

— Люди мають за що утримувати машину, то їм державна допомога не потрібна, — пояснює начальник облвідділу призначення субсидій Наталя Орлюк.

Зараз ви читаєте новину «Студенти медуніверситету почали оформлювати субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути